svetvomne.sk

Najnovšie recepty

 
Miso polievka s fazuľovými strukmi

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Tofu v šošovicovej omáčke

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Kapustový šalát s majonézou

Svieži a chutný šalátik z čerstvej červenej kapusty s majonézou. Pre menej kalórií môžete použiť majonézu "light", alebo nízkotučný jogurt.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Banánový koláč s egrešmi a čučoriedkami

Skvelý jemný koláčik bez pridaného cukru a múky. Sladkosť a vlákninu zabezpečuje vysoký podiel ovocia.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Koláč z kyslého mlieka s broskyňami

Obľúbený a dnes už tradičný hrnčekový koláč z kyslého mlieka, plný chutného ovocia.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Koláčik z maku a ovocia

Jednoducho pôsobiaci, avšak chutný a výživný koláčik bez múky. Výborne sa hodí k čaju i káve a výborne chutná podávaný so šľahačkou. Tak to už potom nie je až taký zdravý, či?

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Cestoviny s údeným lososom

Pripravte si vynikajúce svieže cestoviny s hráškovo-limetkovo-smotanovou omáčkou. Vhodné sú aj iné cestoviny, ktoré dokážu zadržať na svojom povrchu omáčku - penne, fusilli a pod.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Bucatini s prošutom a rukolou

Osvedčená kombinácia "Prosciutto crudo", "Parmigiano Reggiano" a  rukola na cestovine s čerstvými paradajkami, cesnakom a olivovým olejom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Karfiolovo zemiakové placky

Jemné placky zo zemiakov a karfiolu. Ochutené cesnakom a majoránkou oslovia gurmánov a pochutíte si na nich v každom ročnom období.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou

Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Nakladaná reďkovka so sezamom

Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

5 min.

Náročnosť

nízka

Smaženica s kuriatkami

Letná pochúťka s čerstvými sezónnymi hubami na paprike, cibuľke a mrkve s vajíčkom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Cestoviny s kuriatkami a lososom

Vynikajúce cestoviny s kuriatkami, smotanou a kúskami údeného lososa. Za hrsť lískov čerstvej mäty dodáva tomuto jedlu letnú ľahkosť a sviežosť.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Kel na smotane Nový recept

Kel na smotane

Základný recept na kel na smotane. Podľa vlastných preferencí si ho môžete vylepšiť pridaním cesnaku, smaženej cibuľky, alebo posypať slnečnicovými či sezamovými semienkami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Fazuľové buchty Nový recept

Fazuľové buchty

Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie pečienky s hubami

Návod na prípravu výborných a jemných kuracích pečienok na cibuľke s hubami shiitake. Nie je problém použiť aj iné jedlé huby, podľa chuti stravníkov. Ako príloha je vhodná zemiaková kaša alebo ryža.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Restované huby Shimeji

Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Miso polievka s tofu

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Makový strúhaný koláč

Obľúbený strúhaný koláč, tentokrát z makového maslového cesta s jablkami a tvarohom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť