RECEPTY

Pečené jahňacie stehno s rozmarínom a cesnakom

Pečené jahňacie stehno s rozmarínom a cesnakom

Jahňacie mäso má špecifickú chuť, avšak jeho príprava na cesnaku, rozmaríne a cibuli túto chuť značne odstráni. Mäso je lahodné, mäkké a šťavnaté.

recept,fotorecept,jahňacie stehno,Jahňacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Veľkonočné

Jahňacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Dusená kyslá kapusta recept-
Dusená červená kapusta recept-
cesnak12strúčikov
jahňacie stehno-
masť bravčová60gramov
mrkva200gramov
olej repkový3polievkové lyžice
rozmarín3čajové lyžičky
soľ2.5čajovej lyžičky
voda250mililitrov

 

Recept

1. 

jahňacie stehno  soľ 1 čajová lyžička

Jahňacie stehno odblaníme a celé osolíme.

2. 

cesnak 12 strúčikov  rozmarín 3 čajové lyžičky  olej repkový 3 polievkové lyžice  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Cesnak ošúpeme a pretlačíme do misky. Pridáme čerstvé, otrhané vetvičky rozmarínu a prilejeme olej. Dobre rozmiešame s pridanou soľou.

3. 

Cesnakovo-rozmarínovou zmesou natrieme stehno.

4. 

Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska.

5. 

masť bravčová 60 gramov  mrkva 200 gramov  voda 250 mililitrov

Na dno pekáča natrieme masť a rozložíme cibuľu. Pridáme pripravené stehno a dve očistené, umyté mrkvy. Podlejeme vodou.

6. 

Pekáč zakryjeme a pomaly pečieme. Najprv asi 1 hodinu pri 160°C, potom teplotu zvýšime na 190°C a pečieme do zmäknutie mäsa /1,5 - 2 hodiny/.

7. 

Dusená červená kapusta recept  Dusená kyslá kapusta recept

Ako prílohu môžeme podávať dusenú kapustu, či už sladkú, alebo kvasenú a parenú knedľu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies