Pečené jahňacie stehno s rozmarínom a cesnakom
Jahňacie mäso má špecifickú chuť, avšak jeho príprava na cesnaku, rozmaríne a cibuli túto chuť značne odstráni. Mäso je lahodné, mäkké a šťavnaté.
recept,fotorecept,jahňacie stehno,Jahňacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Veľkonočné
Jahňacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Dusená kyslá kapusta recept | - | ||
Dusená červená kapusta recept | - | ||
cesnak | 12 | strúčikov | |
jahňacie stehno | - | ||
masť bravčová | 60 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
rozmarín | 3 | čajové lyžičky | |
soľ | 2.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
2.
cesnak 12 strúčikov • rozmarín 3 čajové lyžičky • olej repkový 3 polievkové lyžice • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Cesnak ošúpeme a pretlačíme do misky. Pridáme čerstvé, otrhané vetvičky rozmarínu a prilejeme olej. Dobre rozmiešame s pridanou soľou.
3.
Cesnakovo-rozmarínovou zmesou natrieme stehno.
4.
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska.
5.
masť bravčová 60 gramov • mrkva 200 gramov • voda 250 mililitrov
Na dno pekáča natrieme masť a rozložíme cibuľu. Pridáme pripravené stehno a dve očistené, umyté mrkvy. Podlejeme vodou.
6.
Pekáč zakryjeme a pomaly pečieme. Najprv asi 1 hodinu pri 160°C, potom teplotu zvýšime na 190°C a pečieme do zmäknutie mäsa /1,5 - 2 hodiny/.
7.
Dusená červená kapusta recept • Dusená kyslá kapusta recept
Ako prílohu môžeme podávať dusenú kapustu, či už sladkú, alebo kvasenú a parenú knedľu.
Dobrú chuť!