svetvomne.sk

Dusené jahňacie pliecko

     

Recept na pomaly dusené jahňacie maso v rúre, navoňané rozmarínom a špikované cesnakom s balzamikovou redukciou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

4 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak4strúčiky
Cibuľa1kus
Jahňacie pliecko1kilogram
Ocot balzamikový3polievkové lyžice
Soľ½čajovej lyžičky
Voda100mililitrov
Víno červené suché100mililitrov

1. 

jahňacie pliecko 1 kg  cesnak 4 strúčiky

Jahňacie pliecko umyjeme a s ostrým nožom spravíme malé zárezy, do ktorých povkladáme polovice cesnakových strúčikov.

2. 

cibuľa 1 ks  voda 100 ml  soľ ½ ČL

Mäso vložíme s jednou ošúpanou cibuľou do pekáča, podlejeme voduou, osolíme a pridáme dve vetvičky rozmarínu.

3. 

Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 180°C.

4. 

ocot balzamikový 3 PL  víno červené suché 100 ml

Pridáme balzamikový ocot, červené víno a pokračujeme v dusení, počas ktorého budeme pekáč otvárať a polievať mäso výpekom.

5. 

Pečieme prikryté 180 min. pri teplote 130°C.

6. 

Výpek prelejeme do menšieho hrnca a zredukujeme ho varom asi 10-15 minút.

7. 

Upečené servírujeme so zemiakovým alebo zelerovým pyré poliate redukciou z výpeku.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť