svetvomne.sk

Pangasius zapečený s hermelínom

    

Recept z pangasiusa upraveného v parnom hrnci a zapečeného so syrom s bielou plesňou na povrchu.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

pangasius mrazený 340 gramov  soľ  korenie na ryby  zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol) 250 gramov  fazuľové struky zelené mrazené 50 gramov

Dva filety pangasa rozmrazíme, opláchneme pod tečúcou vodou, posolíme, okoreníme a vložíme do  prvej (spodnej) nádoby parného hrnca. Do druhej nádoby parného hrnca vložíme mrazenú zeleninu. Na parnom hrnci nastavíme 20 minút a pokrm uparíme.

2. 

syr Hermelín 125 gramov  paprika červená mletá

Po dvadsiatich minútach ryby vyberieme, vložíme ich do pekáča. Ryby v pekáči pokryjeme vrstvou hermelínu (prípadne iným podobným syrom), okoreníme mletou červenou paprikou. Pekáč vložíme do elektickej rúry s horným ohrevom a ventilátorom a po dobu 10 minút zapekáme na 180°C. Pri použití plynovej rúry, pred samotným zapekaním ju necháme 10 minút rozohriať. Podávame s dusenou zeleninou z parného hrnca.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť