Pangasius zapečený s hermelínom
Recept z pangasiusa upraveného v parnom hrnci a zapečeného so syrom s bielou plesňou na povrchu.
recept,fotorecept,pangasius mrazený,zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol),syr Hermelín,Hlavné jedlá z rýb,Bezlepkové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
fazuľové struky zelené mrazené | 50 | gramov | |
korenie na ryby | - | ||
pangasius mrazený | 340 | gramov | |
paprika červená mletá | - | ||
soľ | - | ||
syr Hermelín | 125 | gramov | |
zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol) | 250 | gramov |
Recept
1.
pangasius mrazený 340 gramov • soľ • korenie na ryby • zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol) 250 gramov • fazuľové struky zelené mrazené 50 gramov
Dva filety pangasa rozmrazíme, opláchneme pod tečúcou vodou, posolíme, okoreníme a vložíme do prvej (spodnej) nádoby parného hrnca. Do druhej nádoby parného hrnca vložíme mrazenú zeleninu. Na parnom hrnci nastavíme 20 minút a pokrm uparíme.
2.
syr Hermelín 125 gramov • paprika červená mletá
Po dvadsiatich minútach ryby vyberieme, vložíme ich do pekáča. Ryby v pekáči pokryjeme vrstvou hermelínu (prípadne iným podobným syrom), okoreníme mletou červenou paprikou. Pekáč vložíme do elektickej rúry s horným ohrevom a ventilátorom a po dobu 10 minút zapekáme na 180°C. Pri použití plynovej rúry, pred samotným zapekaním ju necháme 10 minút rozohriať. Podávame s dusenou zeleninou z parného hrnca.
Dobrú chuť!