svetvomne.sk

Citrónová kôra v receptoch

 
Tvarohový zákusok s rebarborou

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a osviežujúcou rebarborou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Veľkonočné judáše

Judáše sú veľmi obľúbené veľkonočné pečivo, ktoré je známe už po niekoľko storočí.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Koláčiky s tvarohom

Kysnuté koláče s tvarohovou plnkou a kompótom z jabĺk.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Linecké penové košíčky

Super recept na labužnícke košíčky z krehkého cesta, plnené džemom a kakaovým krémom.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

Veľkonočný mazanec

Chutný koláč napečený pre šibačov

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Rebarborové tortičky

Chutné, chrumkavé, orieškovo-rebarborové koláčiky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Veľkonočný kohútik

Inovatívne pečené buchty z kysnutého cesta vo veľkonočnom prevedení.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Tvarohová roláda

Ľahká a lahodná roláda z piškótového cesta.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Veľkonočný makový bochník

Mazanec plnený makovou náplňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Čajové pečivo

Klasické vianočné pečivo z jemného cesta.

Kuchtil

Danuška

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Vianoční ježkovia so slivkami

Chrumkavé vianočné sušienky v tvare ježkov, plnené sušenou slivkou, máčané v čokoláda a obalené v kokose. Deti budú mať pri ich príprave veľkú radosť, tak sa s nimi pri pečení zabavte. Vďaka vkladanej slivke sú ježkovia dosť veľký na to, aby ich detské rúčky ľahko modelovali.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

Plnené košíčky od babičky

Tradičné vianočné zákusky, ktoré budú nezabudnuteľnou spomienkou pre vaše deti ako aj pre mňa keď som bol dieťa. Tento recept v nezmenenom znení existuje viac ako 50 rokov.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Zákusok Tisíclist

Recept na jeden z najkrémovejších zákuskov, ktorý sa skladá z vrstiev lístkového cesta a lahodného vanilkového krému. Názov je preklad z francúzskeho Mille-feuille (mil-foij), čo znamená tisíc listov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Koláč s čučoriedkami a mascarpone

Podľa tohoto receptu si bez väčšej námahy pripravíte tenký a chutný koláčik s krémom z mascarpone, čučoriedkami a lieskovými orieškami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Vianočné čokoládové tortičky

Recept na malé vianočné maškrty z krehkého cesta s jemným krémom.

Kuchtil

Danuška

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Prekladanec

Recept na prípravu chutného koláča z lístkového cesta so štyrmi náplňami. Z jedného cesta urobíme jeden menší koláč, preto odporúčame upiecť aspoň dva. :)

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Cheesecake

Recept na prípravu, dnes už celosvetovo presláveného tvarohového zákusku.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Tilapia v parmezáne

Chutné rybacie filety obalené v korenenom strúhanom parmezáne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Orechové štangle

Obľúbená vianočná pochúťka pre malých i veľkých.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Tvarohové fánky

... nielen na fašiangy.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť