svetvomne.sk

Tilapia v parmezáne

     

Chutné rybacie filety obalené v korenenom strúhanom parmezáne.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Citrónová kôra1čajová lyžička
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Petržlenová vňať
Soľ
Syr parmezán120gramov
Tilapia - filety1kilogram

1. 

tilapia - filety 1 kg  soľ

Čerstvé filety tilapie umyjeme, zmrazené necháme najprv rozmraziť a tiež umyjeme. Dobre osušíme. Jemne osolíme z oboch strán.

2. 

syr Parmezán 120 g  citrónová kôra 1 ČL

Syr najemno nastrúhame a pridáme k nemu nastrúhanú kôru z nechemicky ošetreného citróna.

3. 

paprika červená mletá 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Primiešame koreniny.

4. 

Filety postupne natrieme z oboch strán olejom...

5. 

...a obalíme ich v pripravenom syre.

6. 

petržlenová vňať

Poukladáme na plech vyložený alobalom a posypeme podľa chuti nasekanou petržlenovou vňaťou. Pečieme v rozohriatej rúre 10-15 minút pri teplote 200°C

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť