svetvomne.sk

Bravčové mleté mäso v receptoch

 

Škótske vajcia Nový recept

Škótske vajcia

Skvelo chutnajúce guľaté fašírky plnené celým vajíčkom uvareným na tvrdo. Vraj nechýbajú na žiadnom pikniku na britských ostrovoch. Zaručene si ich obľúbite aj vy, dobré sú s chlebom, zemiakmi i s prívarkom. Odporúča sa vysmážať ich v oleji, ale dajú sa upiecť aj v rúre čím sa stanú trochu menej kalorické.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Plnená paprika

Klasická plnená paprika.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Čevabčiči

Výborný klasický recept na tradične chutné a obľúbené fašírky. Podávame s varenými zemiakmi, nakrájanou čerstvou cibuľou a horčicou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Musaka

Recept na prípravu výbornej musaky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou

Sekaná z mletého mäsa so šampiňónmi a zeleninou. Podávame ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Morčacie prsia plnené mletým mäsom a ryžou

Mäsová roláda z morčacích pŕs plnená zmesou mletého mäsa a ryže.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Plnená fašírka

Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil

Elenka

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Mäsovo zemiakové knedličky v parnom hrnci

Chutné domáce zemiakové guľky plnené mäsovou plnkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Batôžky s mletým mäsom

Chuťovka z Blízkeho východu

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Zapekané plnené šampiňóny

Pokrm vhodný nielen na Halloween. Pripomína strašidelné hlavy plné červíkov :). Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste

Podávame teplý so špenátovým prívarkom a varenými zemiakmi. Chutí aj na studeno, ako slaný koláčik.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Koložvárska kapusta

Skvelý tradičný pokrm.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Hubové závitky s mletým mäsom

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť