svetvomne.sk

Bravčové mleté mäso v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Mäsové guľky v diabolskej omáčke

Mäsové guľky v diabolskej omáčke

Chutné mäsové guľky v pikantnej rajčinovej omáčke, ktorá s k nim výborne hodí. Na prípravu guliek je možné použiť mleté hydinové, bravčové alebo hovädzie mäso alebo ich zmes. Ako prílohu odporúčame obľúbené cestoviny.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Lasagne s jemným bešamelom

Lasagne s jemným bešamelom

Recept na prípravu klasického talianskeho jedla so zvlášť pripravovaným bešamelom.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Chilli con carne

Chilli con carne

"Čili kon karne" je obľúbené mexické a španielske jedlo. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, keďže sa varí v jednom hrnci, ale tú hodinku varenia vám zaberie celú. Odmenou za čas strávený varením vám budú "vylízané" taniere vašich najbližších.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Karbonátky

Karbonátky

Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Zapekané zemiaky s mäsom a zeleninou

Zapekané zemiaky s mäsom a zeleninou

Šťavnatý obed z jedného hrnca.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Fašírka z domácej pekárničky

Fašírka z domácej pekárničky

Neuveriteľne nenáročná príprava fašírky pomocou domácej pekárničky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Plnená paprika varená v rúre

Plnená paprika varená v rúre

Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Veľkonočná mäsová fašírka

Veľkonočná mäsová fašírka

Fašírku podávame šibačom na studeno, s tradičnou vekou. Tým, ktorí sa u nás zdržia až k obedu môžeme paštétu zohriať a podať so zemiakovou kašou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste

Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste

Podávame teplý so špenátovým prívarkom a varenými zemiakmi. Chutí aj na studeno, ako slaný koláčik.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou

Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou

Sekaná z mletého mäsa so šampiňónmi a zeleninou. Podávame ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovým pyré.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
nízka

Škótske vajcia

Škótske vajcia

Skvelo chutnajúce guľaté fašírky plnené celým vajíčkom uvareným na tvrdo. Vraj nechýbajú na žiadnom pikniku na britských ostrovoch. Zaručene si ich obľúbite aj vy, dobré sú s chlebom, zemiakmi i s prívarkom. Odporúča sa vysmážať ich v oleji, ale dajú sa upiecť aj v rúre čím sa stanú trochu menej kalorické.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Bravčovinky

Bravčovinky

Chutné malé bravčovinky podávame so zemiakovými prílohami alebo čerstvými zeleninovými šalátmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Grilovaný šašlík

Grilovaný šašlík

Podávame s chlebom alebo opečenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Štefánska roláda

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil
Elenka
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Plnená bravčová roláda

Plnená bravčová roláda

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná

Fašírky

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Cannelloni s mäsovou plnkou

Cannelloni s mäsovou plnkou

Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Zapekané žemle plnené mäsom

Zapekané žemle plnené mäsom

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Pastiersky koláč

Pastiersky koláč

Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Morčacie prsia plnené mletým mäsom a ryžou

Morčacie prsia plnené mletým mäsom a ryžou

Mäsová roláda z morčacích pŕs plnená zmesou mletého mäsa a ryže.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Pečená bravčová roláda

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť