svetvomne.sk

Bravčové mleté mäso v receptoch

 
Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Fašírky

Malé chutné vyprážané fašírky z mletého mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Jemné mäsové guľky v paradajkovej omáčke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil

Elenka

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Fašírka z domácej pekárničky

Neuveriteľne nenáročná príprava fašírky pomocou domácej pekárničky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Pastiersky koláč

Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Čevabčiči

Výborný klasický recept na tradične chutné a obľúbené fašírky. Podávame s varenými zemiakmi, nakrájanou čerstvou cibuľou a horčicou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou

Sekaná z mletého mäsa so šampiňónmi a zeleninou. Podávame ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Mäsové guľky v diabolskej omáčke

Chutné mäsové guľky v pikantnej rajčinovej omáčke, ktorá s k nim výborne hodí. Na prípravu guliek je možné použiť mleté hydinové, bravčové alebo hovädzie mäso alebo ich zmes. Ako prílohu odporúčame obľúbené cestoviny.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Plnená bravčová roláda

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Mäsovo-zeleninový závin v lístkovom ceste

Podávame teplý so špenátovým prívarkom a varenými zemiakmi. Chutí aj na studeno, ako slaný koláčik.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Zapekané žemle plnené mäsom

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Grilovaný šašlík

Podávame s chlebom alebo opečenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Zapekané zemiaky s mäsom a zeleninou

Šťavnatý obed z jedného hrnca.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Slané mäsovo-kapustové buchty

Buchty sú najchutnejšie čerstvé, preto ich treba rýchlo zjesť :) Čo iste nebude taký veľký problém :)

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Špízy z mletého mäsa

Pečené špízy servírujeme s prílohami zo zemiakov. Vhodné sú aj k strukovinovým prívarkom a omáčkam.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť