svetvomne.sk

Bravčové mleté mäso v receptoch

 
Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Čevabčiči

Výborný klasický recept na tradične chutné a obľúbené fašírky. Podávame s varenými zemiakmi, nakrájanou čerstvou cibuľou a horčicou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil

Elenka

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Šampiňónovo-mäsová sekaná s hráškom a kukuricou

Sekaná z mletého mäsa so šampiňónmi a zeleninou. Podávame ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Karbonátky

Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Plnená bravčová roláda

Farebná mäsová roláda vhodná na slávnostné príležitosti.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Plnená paprika

Klasická plnená paprika.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kuracia roláda s mletým mäsom

Vynikajúca roláda z vykosteného kurčaťa plnená mäsovou plnkou. Servírujeme teplú so zemiakovým pyré. Chutná aj na studeno s pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Koložvárska kapusta

Skvelý tradičný pokrm.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Pastiersky koláč

Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Sekaná na plechu

Jemná fašírka pečená na plechu. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Zapekané žemle plnené mäsom

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Actifry labužnícke bravčové fašírky

Actifry recept na lahodné bravčové fašírky s údeným syrom a kolieskami paradajky. Vhodnou prílohou sú zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Stredomorské karbonátky

Netradičné fašírky plné syra a chutných olív.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Jarné čevabčiči s medvedím cesnakom

Obľúbené bravčovinky s jarným nádychom. Podávame s jarnou cibuľkou a klasicky s varenými zemiakmi a horčicou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Plnená fašírka

Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť