Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité hlavné jedlá
Jedlá bez mäsa sú veľmi obľúbené. Naše skvelé recepty vám pomôžu jednoducho, krok za krokom, si ich pripraviť. Všetky vám budú zaručene chutiť a to nemusíte byť vegán ani vegetarián.
Bezmäsitý obed zo špaldových krúpov, póru, bryndze a medvedieho cesnaku.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.
Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
Jemné placky zo zemiakov a karfiolu. Ochutené cesnakom a majoránkou oslovia gurmánov a pochutíte si na nich v každom ročnom období.
Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Recept na zeleninové fašírky pripravené s použitím minima oleja.
Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
nízka
Teplú zeleninovú žemlovku podávame ako hlavné jedlo s čerstvým paradajkovým alebo uhorkovým šalátom. Môžeme ju podávať aj na studeno ako slaný zeleninový koláč. Vhodná je aj ako príloha k vyprážanému či pečenému mäsu.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná
Vynikajúci jednoduchý granadír či granadír pochod, granadír marš, alebo len cestoviny so zemiakmi. Na jeho prípravu môžeme použiť varené zemiaky či cestoviny, ktoré nám zvýšili pri príprave iného pokrmu, alebo si uvaríme čerstvé.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Zdravý obed z hlivy ustricovej. Podávame s cestovinami alebo s haluškami.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka
Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
—
Náročnosť
nízka
Chutný vegetariánsky obed alebo večera. Podávame s niektorou zo zemiakových príloh.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
Recpet na hermelín pečený v lístkovom ceste.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Obľúbené zemiakové placky jednoducho upečené v jednom kuse, na plechu.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Tie najfantastickejšie nadýchané a chrumkavé langoše, pripravené na pekne rozhorenom dreve na vonkajšom ohnisku. Recept na ich prípravu ponúkame s čo najpresnejším postupom :) a s prísnym pracovným zaradením všetkých zúčastnených :)
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
—
Náročnosť
vysoká
Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Chutné a nadýchané zeleninové fašírky so syrom.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Vegánske, vyprážané, kapustové "fašírky" obľúbené nielen v indickej kuchyni. Podávame s ryžou, zemiakmi, omáčkami či šalátmi.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.
Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Úžasne chutné, pečené placky zo zeleru. Aromatická vôňa zeleru sa pri príprave stratí a placky z neho sa stanú obľúbenou pochúťkou aj pre deti, ktoré zeler všeobecne nemusia :)
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná