RECEPTY

Špaldové langoše

Špaldové langoše

Nadýchané langoše zo zdravšej špaldovej múky. Ako oblohu neváhajte použiť to čo máte najradšej - nastrúhať obľúbený syr, kečup, tatarskú omáčku, cesnakový olej či smotanu.

recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná hladká,smotana kyslá (10% tuku),Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1polievková lyžica
droždie čerstvé42gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka špaldová celozrnná hladká750gramov
olej na vyprážanie-
smotana kyslá (10% tuku)250mililitrov
soľ1čajová lyžička

 

Recept

1. 

droždie čerstvé 42 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s...

2. 

múka špaldová celozrnná hladká 750 gramov  soľ 1 čajová lyžička  smotana kyslá (10% tuku) 250 mililitrov

Do  misy nasypeme múku, pridáme smotanu, soľ a prilejeme vzídený kvások.

Do misy nasypeme múku, pridáme smotanu, soľ a...

3. 

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi 30 minút.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom...

4. 

Z vykysnutého cesta si vytvarujeme malé bochníky, ktoré necháme na pomúčenej doske 10 minút podkysnúť. Naolejovanými prstami vypracujeme rukami langoše.

Z vykysnutého cesta si vytvarujeme malé...

5. 

olej na vyprážanie

Vyprážame na rozhorúčenom oleji z oboch strán.

Vyprážame na rozhorúčenom oleji z oboch...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť