svetvomne.sk

Špaldové langoše

    

Nadýchané langoše zo zdravšej špaldovej múky. Ako oblohu neváhajte použiť to čo máte najradšej - nastrúhať obľúbený syr, kečup, tatarskú omáčku, cesnakový olej či smotanu.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

droždie čerstvé 42 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka špaldová celozrnná hladká 750 gramov  soľ 1 čajová lyžička  smotana kyslá (10% tuku) 250 mililitrov

Do  misy nasypeme múku, pridáme smotanu, soľ a prilejeme vzídený kvások.

3. 

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi 30 minút.

4. 

Z vykysnutého cesta si vytvarujeme malé bochníky, ktoré necháme na pomúčenej doske 10 minút podkysnúť. Naolejovanými prstami vypracujeme rukami langoše.

5. 

olej na vyprážanie

Vyprážame na rozhorúčenom oleji z oboch strán.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť