Špaldové langoše
![Špaldové langoše](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002034/img_sk_4x3/spaldove-langose_00180.jpg)
Nadýchané langoše zo zdravšej špaldovej múky. Ako oblohu neváhajte použiť to čo máte najradšej - nastrúhať obľúbený syr, kečup, tatarskú omáčku, cesnakový olej či smotanu.
recept,fotorecept,múka špaldová celozrnná hladká,smotana kyslá (10% tuku),Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka špaldová celozrnná hladká | 750 | gramov | |
olej na vyprážanie | - | ||
smotana kyslá (10% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
droždie čerstvé 42 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002034/small/IMG_9092.jpg)
2.
múka špaldová celozrnná hladká 750 gramov • soľ 1 čajová lyžička • smotana kyslá (10% tuku) 250 mililitrov
Do misy nasypeme múku, pridáme smotanu, soľ a prilejeme vzídený kvások.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002034/small/IMG_9095.jpg)
3.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi 30 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002034/small/IMG_9100.jpg)
4.
Z vykysnutého cesta si vytvarujeme malé bochníky, ktoré necháme na pomúčenej doske 10 minút podkysnúť. Naolejovanými prstami vypracujeme rukami langoše.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002034/small/IMG_9103.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002034/small/54517882_335860723718774_2426275996727508992_n.jpg)
Dobrú chuť!