Bravčové mäso

Tradičné a moderné recepty na prípravu bravčového mäsa, ktoré vám zaručene zachutia. Aj keď bravčovinka obsahuje pomerne veľa tuku...no nedajte si pečenú krkovičku, dusenú kapustu a knedľu 🙂

 

Pečené bravčové stehno

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Fašírka s vajcom

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Dusené bravčové na hríboch

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Bravčová pečeň na cibuli

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Mäsové guľky s knedľou a omáčkou

Chutné mäsové guľky podávame s knedľou a s niektorou z obľúbených omáčok (paradajkovou, kôprovou, chrenovou a pod.)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové na hubách

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Plnené kelové listy v paradajkovej šťave

Výborné a šťavnaté plnené kelové listy.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Štefánska roláda

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil
Elenka
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Klasické bravčové rezne

Klasické bravčové rezne

Najklasickejšia rezňová klasika.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Úhrabky

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Bravčové koleno pečené

Bravčové koleno pečené

Pochúťka plná kolagénu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Skvelý tradičný pokrm.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové v jablkovej omáčke

Bravčové v jablkovej omáčke

Podávame s ryžou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Zapekané žemle plnené mäsom

Zapekané žemle plnené mäsom

Chutná rýchla večera. Žemle sú po zapečení na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkučká mäsová plnka. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Bravčovinky

Bravčovinky

Chutné malé bravčovinky podávame so zemiakovými prílohami alebo čerstvými zeleninovými šalátmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Rybie filé na cibuli

Rybie filé na cibuli

Diétnejšie pripravená ryba na stôl vianočný i na bežnú konzumáciu počas celého roku.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Mexické soté

Mexické soté

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Špargľa so salámou

Špargľa so salámou

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Krúpová baba s údeným a hubami

Krúpová baba s údeným a hubami

Uvedené množstvo je na prípravu dvoch väčších plechov krúpnej baby, pre asi šestnástich hladošov. Pokrm je dosť sýty. Podávame teplé.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Škótske vajcia

Škótske vajcia

Skvelo chutnajúce guľaté fašírky plnené celým vajíčkom uvareným na tvrdo. Vraj nechýbajú na žiadnom pikniku na britských ostrovoch. Zaručene si ich obľúbite aj vy, dobré sú s chlebom, zemiakmi i s prívarkom. Odporúča sa vysmážať ich v oleji, ale dajú sa upiecť aj v rúre čím sa stanú trochu menej kalorické.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Pikantný segedínsky guláš

Pikantný segedínsky guláš

Podávame klasicky, s parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná