Cviklové kofty

Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.

recept,fotorecept,cvikla - červená repa,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa

Bezmäsité hlavné jedlá

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Basmati ryža- základný recept na prípravu recept-
Indické chlebové placky Čapátí recept-
Pikantné jablkové čatní s kokosom recept-
Pórový šalát s jogurtom recept-
cvikla - červená repa500gramov
korenie Garam masala½čajovej lyžičky
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
múka cícerová hladká70gramov
múka hladká70gramov
olej na vyprážanie-
soľ1čajová lyžička
Červená šošovica so špenátom recept-

 

Recept

1. 

cvikla - červená repa 500 gramov

Surovú cviklu ošúpeme a umyjeme.

2. 

Polovicu postrúhame na hrubo, polovicu na jemno.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky

Pridáme soľ a koreniny.

4. 

múka cícerová hladká 70 gramov  múka hladká 70 gramov

Prisypeme múky, premiešame a necháme 10 minút postáť. Namiesto cícerovej múky môžeme použiť tiež hladkú.

5. 

Zo zmesi tvoríme menšie guľôčky, ktoré sú mäkšie.

6. 

olej na vyprážanie

Guľôčky vložíme do horúceho oleja. Chvíľu počkáme a ak sa nám guľôčky prilepili o dno jemne ich vidličkou uvoľníme. Vysmážame asi 7-8 minút z jednej a takisto z druhej strany.

7. 

Vyložíme na papierový obrúsok.

Dobrú chuť!