Cviklové kofty
Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
15
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Recept

2.
Polovicu postrúhame na hrubo, polovicu na jemno.

3.
soľ 1 čajová lyžička • korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky
Pridáme soľ a koreniny.

4.
múka cícerová hladká 70 gramov • múka hladká 70 gramov
Prisypeme múky, premiešame a necháme 10 minút postáť. Namiesto cícerovej múky môžeme použiť tiež hladkú.

5.
Zo zmesi tvoríme menšie guľôčky, ktoré sú mäkšie.

6.
Guľôčky vložíme do horúceho oleja. Chvíľu počkáme a ak sa nám guľôčky prilepili o dno jemne ich vidličkou uvoľníme. Vysmážame asi 7-8 minút z jednej a takisto z druhej strany.

7.
Vyložíme na papierový obrúsok.

8.
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept • Pórový šalát s jogurtom recept • Pikantné jablkové čatní s kokosom recept • Červená šošovica so špenátom recept • Indické chlebové placky Čapátí recept
Tip ny servírovanie.

Dobrú chuť!
Ingrediencie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept | - | ||
Indické chlebové placky Čapátí recept | - | ||
Pikantné jablkové čatní s kokosom recept | - | ||
Pórový šalát s jogurtom recept | - | ||
cvikla - červená repa | 500 | gramov | |
korenie Garam masala | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie chilli | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie koriander mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
múka cícerová hladká | 70 | gramov | |
múka hladká | 70 | gramov | |
olej na vyprážanie | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
Červená šošovica so špenátom recept | - |