svetvomne.sk

Múka hrubá v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Krémový orechový zákusok

Krémový orechový zákusok

"Murín v košeli", ako je u nás tento koláčik tradične nazývaný, je úžasne dobrý zákusok! Oblíž prst sa môže schovať, po tomto si všetky prsty oblížete!

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Slivkové guľky zo zemiakového cesta

Slivkové guľky zo zemiakového cesta

Recept na prípravu klasických guliek zo zemiakového cesta, plnených slivkami. Slivkové gule doplníme obľúbeným druhom posýpky.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Orechové domáce rezance

Orechové domáce rezance

Rezance obľúbené nielen deťmi, ale aj dospelými.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Krémové kakaové rezy

Krémové kakaové rezy

Trojfarebné krémové vlny na jemnom kakaovom korpuse. Zákusok, ktorý nesklame ani tých náročnejších.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Kokosové brmbolčeky

Kokosové brmbolčeky

Krehké kokosové kolieska plnené lekvárom. Kolieska sú potreté jemným krémom a obalené v kokose. Ideálne ako vianočné pečivo.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Koláč zo zakysaného mlieka

Koláč zo zakysaného mlieka

Pohárový koláč s použitím bieleho jogurtu, kefíru, acidofilného mlieka, kyslého mlieka či jednoducho "kýšky".

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Mrvenička

Mrvenička

Mrvenička či drobenička sa s obľubou používa na posyp kysnutých i nekysnutých ovocných koláčov. Jej príprava je jednoduchá, stačí len dodržať pravidlo 2:1:1 (2 diely múky, 1 diel cukru a 1 diel masla).

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Rajbanička - cestovina do polievky

Rajbanička - cestovina do polievky

Rajbanička alebo tiež strúhanička je jednoduchá domáca cestovina (závarka) vhodná do obľúbených hustých polievok.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Kokosový srnčí chrbát

Kokosový srnčí chrbát

Sladký zákusok z kokosu s jemným čokoládovým krémom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Moravské koláče

Moravské koláče

Chutné sladké koláče plníme rozmanitými plnkami - tvarohovou, makovou, orechovou, alebo jednoducho len lekvárom. Ich príprava a pečenie vyžaduje viac času nakoľko sa ich na plech naraz veľa nezmestí. Ich konzumácia je však časovo nenáročná.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Hubová polievka

Hubová polievka

Jesenná polievka z čerstvých suchohríbov a masliakov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Makové slíže

Makové slíže

Obľúbené domáce rezance s bohatou nádielkou maku.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Orechový rez s kávou

Orechový rez s kávou

Jemný krémový rez ktorý zachutí všetkým milovníkom zákuskov.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Gaštanovo tvarohová šarlota

Gaštanovo tvarohová šarlota

Torta plná chutí.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
vysoká

Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci

Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci

Brokolicové knedličky (gule) pripravené v parnom hrnci sú výbornou zdravou večerou. Podávame teplé, posypané cibuľkou opraženou na olivovom oleji.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Orechový koláč s tvarohom a zapekaným snehom

Orechový koláč s tvarohom a zapekaným snehom

Skvelý koláč plný orechov a tvarohu. Pochutíte si na ňom ako v zime, tak i v lete!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Jahodový sypaný koláč

Jahodový sypaný koláč

Osviežujúci šťavnatý sypaný koláč s tvarohom a jahodami.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Bábovka s tvarohovou plnkou

Bábovka s tvarohovou plnkou

Dvojfarebná, chuťovo rozmanitá, jemná bábovka.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Mliečny rez

Mliečny rez

Domáci mliečny rez na ktorý sa každé dieťa a každá návšteva s chuťou vrhne.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Kapustový koláč

Kapustový koláč

Koláč z kysnutého cesta plnený sladkou hlávkovou kapustou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Zemiakové placky

Zemiakové placky

Výborné chrumkavé placky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 15 min.
Náročnosť
nízka

Rumový orechovo-kakaový rez

Rumový orechovo-kakaový rez

... alebo tiež Opitý Františkán, Opitý Izidor... výborný zákusok s bohatou orechovou plnkou a rumom, vhodný na dospelácku párty.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Medové srdiečka

Medové srdiečka

Perníkové vianočné pečivo zlepované krémom. Pečivo je po upečení mäkučké. Tento typ krému je veľmi chutný s dlhšou trvanlivosťou.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
3 h.
Náročnosť
stredná

Karlovarská knedľa

Karlovarská knedľa

Chutná a hutná knedľa s typickou mriežkovanou štruktúrou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť