svetvomne.sk

Masť bravčová v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Pikantné oškvarkové pagáčiky

Pikantné oškvarkové pagáčiky

Obľúbené pagáčiky s ostrou chuťou, vhodné na každú párty.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Držkový perkelt

Držkový perkelt

Pikantný perkelt pre milovníkov hovädzích držiek, zahustený len cibuľou na ktorej sa pripravuje.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Domáce zemiakové lokše

Domáce zemiakové lokše

Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Úhrabky

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Výdatná voňavá polievka vhodná aj ako hlavné jedlo. K polievke podávame čerstvé pečivo alebo chlebík.

Kuchtil
Norika
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Hovädzia roláda so špenátom

Hovädzia roláda so špenátom

Nielen skvelé veľkonočné pohostenie pri podávaní na studeno, ale aj chutný obed či večera pri podávaní za tepla.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Guláš s pivom

Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Pečená kuracia pečeňová paštéta

Pečená kuracia pečeňová paštéta

Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok. Paštétu podávame nastudeno. Najchutnejšia je s čerstvým pečivom alebo chlebom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

Hŕstková polievka fazuľová s údeným kolenom

Hustá polievka, zo štyroch druhov fazúľ a cícera, s vynikajúcim údeným kolienkom. Polievku odporúčame uvariť vo väčšom množstve, nakoľko ju budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať pre jej neodolateľnú chuť.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Silvestrovská kapustnica

Silvestrovská kapustnica

18-20 porcií skvelej kapustnice na veľkú silvestrovskú párty. Varíme vo veľkom, najmenej 8 litrovom hrnci.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Bravčové na kremžskej horčici

Bravčové na kremžskej horčici

Jednoduchá príprava kúskov bravčovinky v chutnej horčicovej omáčke. Odporúčame podávať s maslovou ryžou parboiled a s niektorým z cviklových šalátov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Hovädzia sekaná s mrkvou

Hovädzia sekaná s mrkvou

Skvelá, nemastná hovädzia fašírka plnená mrkvou. Podávame so zemiakovou prílohou, alebo s obľúbeným prívarkom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 50 min.
Náročnosť
stredná

Krúpová baba s údeným a hubami

Krúpová baba s údeným a hubami

Uvedené množstvo je na prípravu dvoch väčších plechov krúpnej baby, pre asi šestnástich hladošov. Pokrm je dosť sýty. Podávame teplé.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Pečienková žemľová bábovka

Pečienková žemľová bábovka

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Takto pripravené zemiaky sú rovnako chutné ako pri obdobnej príprave zo zemiakov varených. Výhodou je, že šetria čas.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Obľúbená klasika: kelový prívarok s duseným bravčovým. Podávame podľa chuti s čerstvým voňavým chlebíkom

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Škvarkové pagáčové mafiny

Škvarkové pagáčové mafiny

Jednoducho pripravené obľúbené oškvarkové pagáče bez skladania, vaľkania a vykrajovania.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Kapustník so slaninou

Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Halušky

Halušky

Jednoduché halušky z múky a vody vhodné ako príloha k perkeltom a paprikášom. Tiež môžu byť servírované ako samostatné jedlo na sladko s makom a cukrom ... alebo na slano s tvarohom a opečenou slaninkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Mangalica kotlíkový guláš

Mangalica kotlíkový guláš

Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
3 h.
Náročnosť
stredná

Hubová polievka

Hubová polievka

Jesenná polievka z čerstvých suchohríbov a masliakov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Boršč

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť