Najvýznamejšie ingrediencie
Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.
Obľúbené pagáčiky s ostrou chuťou, vhodné na každú párty.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
vysoká
Pikantný perkelt pre milovníkov hovädzích držiek, zahustený len cibuľou na ktorej sa pripravuje.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Výdatná voňavá polievka vhodná aj ako hlavné jedlo. K polievke podávame čerstvé pečivo alebo chlebík.
Kuchtil
NorikaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Nielen skvelé veľkonočné pohostenie pri podávaní na studeno, ale aj chutný obed či večera pri podávaní za tepla.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
nízka
K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok. Paštétu podávame nastudeno. Najchutnejšia je s čerstvým pečivom alebo chlebom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Hustá polievka, zo štyroch druhov fazúľ a cícera, s vynikajúcim údeným kolienkom. Polievku odporúčame uvariť vo väčšom množstve, nakoľko ju budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať pre jej neodolateľnú chuť.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
18-20 porcií skvelej kapustnice na veľkú silvestrovskú párty. Varíme vo veľkom, najmenej 8 litrovom hrnci.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchá príprava kúskov bravčovinky v chutnej horčicovej omáčke. Odporúčame podávať s maslovou ryžou parboiled a s niektorým z cviklových šalátov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Skvelá, nemastná hovädzia fašírka plnená mrkvou. Podávame so zemiakovou prílohou, alebo s obľúbeným prívarkom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 50 min.Náročnosť
stredná
Uvedené množstvo je na prípravu dvoch väčších plechov krúpnej baby, pre asi šestnástich hladošov. Pokrm je dosť sýty. Podávame teplé.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
nízka
Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Takto pripravené zemiaky sú rovnako chutné ako pri obdobnej príprave zo zemiakov varených. Výhodou je, že šetria čas.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
nízka
Obľúbená klasika: kelový prívarok s duseným bravčovým. Podávame podľa chuti s čerstvým voňavým chlebíkom
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Jednoducho pripravené obľúbené oškvarkové pagáče bez skladania, vaľkania a vykrajovania.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Jednoduché halušky z múky a vody vhodné ako príloha k perkeltom a paprikášom. Tiež môžu byť servírované ako samostatné jedlo na sladko s makom a cukrom ... alebo na slano s tvarohom a opečenou slaninkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. Náročnosť
stredná
Jesenná polievka z čerstvých suchohríbov a masliakov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
vysoká
Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
vysoká