svetvomne.sk

Masť bravčová v receptoch

 
Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové koleno s paprikovými zemiakmi

Obľúbená pochúťka pre všetkých milovníkov pečených bravčových kolien :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Vyprážané šampiňóny v cestíčku

Chutné strapaté šampiňónové klobúčiky podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Teľacia držková polievka

Jemná držková polievka z teľacích držiek, bez cibule v zápražke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Smaženica so šampiňonmi

Cez vikend je viac času pripraviť si aj trochu pracnejší recept na raňajky. Vajíčka s cibuľkou, párkom a hríbikmi sú jednou z možností.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové na kremžskej horčici

Jednoduchá príprava kúskov bravčovinky v chutnej horčicovej omáčke. Odporúčame podávať s maslovou ryžou parboiled a s niektorým z cviklových šalátov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Syrová cesnačka

Polievka na čas "chrípkový". Podávame s opečeným pokrájaným pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Takto pripravené zemiaky sú rovnako chutné ako pri obdobnej príprave zo zemiakov varených. Výhodou je, že šetria čas.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Obľúbená klasika: kelový prívarok s duseným bravčovým. Podávame podľa chuti s čerstvým voňavým chlebíkom

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Špaldovo-zemiakové halušky s krupicou

Vhodné ako príloha k paprikášom, perkeltom či omáčkam. Tiež vhodné ako samostatný pokrm na sladko s makom a cukrom, alebo na slano s bryndzou a slaninkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Ovarová polievka

Hustá desiatová polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie pečienky s cibuľou a paradajkami

Pred podávaním osolíme a servírujeme s ryžou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Šunkové fliačky s cuketou

Chutná obmena receptu na obľúbené šunkové fliačky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Šampiňónové šunkové fliačky

Chutný cestovinový obed, podávame so zeleninovými šalátmi alebo kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Bryndzové pirohy

Obľúbené tradičné slovenské pirohy so smotanou a slaninou. Servírujeme podľa chuti posypané nasekanou pažítkou, nasekaným kôprom, alebo smaženou cibuľkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Silvestrovská kapustnica

18-20 porcií skvelej kapustnice na veľkú silvestrovskú párty. Varíme vo veľkom, najmenej 8 litrovom hrnci.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť