svetvomne.sk

Masť bravčová v receptoch

 
Teľacia držková polievka

Jemná držková polievka z teľacích držiek, bez cibule v zápražke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kapustnica z hovädzím mäsom

8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Maďarský guláš Nový recept

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Silvestrovská kapustnica

18-20 porcií skvelej kapustnice na veľkú silvestrovskú párty. Varíme vo veľkom, najmenej 8 litrovom hrnci.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Vianočná hubová polievka

Výborná polievka zo sušených húb na váš vianočný stôl.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou

Recept na pečené kuracie stehná a klasická plnka, vhodná na plnenie kurčiat či samostatne pečená.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Takto pripravené zemiaky sú rovnako chutné ako pri obdobnej príprave zo zemiakov varených. Výhodou je, že šetria čas.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Zapekané zemiaky s lečom

Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Plnená fašírka

Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kapustnica

Kapustnicu - polievku z kvasenej kapusty podávame s chlebom, vianočkou a podľa chuti si môžeme na ňu v tanieri pridať kyslú smotanu. Chutí ako v zime tak v horúcom lete, preto si ju varme častejšie a nie iba na Vianoce.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Výdatná voňavá polievka vhodná aj ako hlavné jedlo. K polievke podávame čerstvé pečivo alebo chlebík.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Bravčový guláš so šampiňónmi

Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Krúpová baba s údeným a hubami

Uvedené množstvo je na prípravu dvoch väčších plechov krúpnej baby, pre asi šestnástich hladošov. Pokrm je dosť sýty. Podávame teplé.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

Smaženica so šampiňonmi

Cez vikend je viac času pripraviť si aj trochu pracnejší recept na raňajky. Vajíčka s cibuľkou, párkom a hríbikmi sú jednou z možností.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Balkánsky plameň

Niečo pre milovníkov pikantných jedál.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť