svetvomne.sk

Masť bravčová v receptoch

 
Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kapustnica z hovädzím mäsom

8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Teľacia držková polievka

Jemná držková polievka z teľacích držiek, bez cibule v zápražke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Pikantné oškvarkové pagáčiky

Obľúbené pagáčiky s ostrou chuťou, vhodné na každú párty.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kapustnica so šošovicou

Hustá polievka z kyslej kapusty, šošovice, mäsa a klobások.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Pečienková žemľová bábovka

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Slané mäsovo-kapustové buchty

Buchty sú najchutnejšie čerstvé, preto ich treba rýchlo zjesť :) Čo iste nebude taký veľký problém :)

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Knedľa s vajcom

Čo so zbytkom knedle z nedeľného obeda?
No predsa "knedľovajíčková klasika"! :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Teľací guláš so zemiakmi

Tento výborný a hustý guláš všetkým zaručene zachutí.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Chalupárske zemiakové placky

Zemiaky, cibuľa, cesnak a ešte nejaká tá ingrediencia... otvorený oheň v záhradnom krbe, nepostrádateľná obitá a poškriabaná chalupárska výbava... a môžeme začať :) Čas prípravy nemerateľný a počet porcií sa nestíha spočítať :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové koleno s paprikovými zemiakmi

Obľúbená pochúťka pre všetkých milovníkov pečených bravčových kolien :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Syrová cesnačka

Polievka na čas "chrípkový". Podávame s opečeným pokrájaným pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Cesnaková polievka so zemiakmi

Polievka plná zdravia.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Krúpna baba s hubami

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť