svetvomne.sk

Korenie rímska rasca mletá v receptoch

 
Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakovo-baklažánová masala

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Paprikáš z lesných húb

Jesenná lahôdka na ktorej si zaručene pochutíte. Odporúčame podávať s našimi zemiakovými nokami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Zeleninové sabdži s cuketou

Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Šošovicovo-tekvicové karí

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

nízka

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Karfiol s indickým korením

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Pohánkové rizoto s feniklom

Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Jogurtový nápoj s marhuľami

Osviežujúce marhuľové lassí na horúce letné dni. Lassí je tradičný indický nápoj obsahujúci jogurt, vodu, koreniny a ovocie. Existuje množstvo variácií tohoto nápoja.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

5 min.

Náročnosť

nízka

Ananásová omáčka s jogurtom

Ananásová raita (Ananas raita, Pineapple Dahi Rait) je populárny indický dip, ktorý tak, ako každý príkrm na báze jogurtu pomáha pri znižovaní tepla z korenených jedál. Raita (nielen ananásová) sa podáva pri takmer každom tradičnom menu v Indii.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

8 min.

Náročnosť

nízka

Kurkumové zemiaky

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

24 min.

Náročnosť

stredná

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Tofu s fazuľou

Recept na tofu s fazuľou v paradajkovej omáčke s indickým korením. Podávame s ryžou, čerstvou zeleninou, alebo samostatne.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Jablkový korenený šalát

Seb ka raita - jablkový šalát s korením a jogurtom. Napriek obsahu korenia, v inak sladkom šaláte, pikantnú chuť nie je cítiť. Šalát sa podáva k rôznym jedlám v indickej kuchyni, dopĺňa a vyrovnáva chute.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť