svetvomne.sk

Paprikáš z lesných húb

    

Jesenná lahôdka na ktorej si zaručene pochutíte. Odporúčame podávať s našimi zemiakovými nokami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa150gramov
huby lesné500gramov
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
olej slnečnicový4polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
voda200mililitrov

1. 

huby lesné 500 gramov

Huby očistíme, umyjeme a nakrájame.

2. 

cibuľa 150 gramov  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a osmažíme na oleji. Prisypeme rascu a korenie.

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Pridáme huby a krátko orestujeme. Osolíme.

4. 

voda 200 mililitrov

Podlejeme vodou...

5. 

...a pod pokrievkou dusíme 15-20 minút do mäkka.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Primiešame smotanu a krátko prevaríme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť