svetvomne.sk

Korenie rasca drvená v receptoch

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

 
Kapustové fliačky

Podávame na sladko s cukrom a škoricou, alebo na slano so soľou a opraženou slaninkou. Uvedený pokrm je pripravený neutrálne, aby boli možné obe možnosti jeho podávania a  konzumácie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Tvarohovo-syrová nátierka

Chutná nátierka plná bielkovín a zdraviu prospešnej pažítky. Podávame s čerstvým celozrnným pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Basmati ryža so zeleninou

Jednoduché zeleninové rizoto. Môžeme podávať ako prílohu i ako samostatné vegetariánske jedlo.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

ActiFry grilované kuracie stehná

Recept na vykostené marinované kuracie stehná s prílohou zo zemiakov, mrkvy a cibule.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Zeleninová polievka s kukuricou

Zdravá, sladká polievočka, ktorú budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať. Preto si jej navarte plný hrniec!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Bravčové rezne na bielom víne

Čo uvariť na obed ak máme doma parný hrniec? Jednoduchý a rýchly recept na bravčové rezne na bielom víne.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

stredná

Hlivová polievka na spôsob držkovej

Falošná držková polievka z hlivy ustricovej je rovnako chutná ako pravá držková.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Špaldový smotanový koláč

Kysnutý smotanový koláč zo špaldovej múky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Smotanový špenát s volským okom

Obedová klasika na Zelený Štvrtok.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Obrátená kapusta

Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Zeleninová polievka s hubami

Hustá polievka plná zeleniny, chutných lesných húb a drobných zemiakových halušiek.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Zavárame červenú repu - cviklu s chrenom

Červená repa patrí medzi najliečivejšie druhy potravín. Môžeme z nej pripraviť veľmi chutné a ľahko stráviteľné jedlá. Sterilizovaná cvikla s chrenom je vhodným doplnkom k jedlám z mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Opekané cibuľové zemiaky

Recept na veľmi chutné a sýte opekané zemiaky s cibuľou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Kalerábovo-mrkvová polievka

Jednoduchá, rýchla, krémová polievka, plná zeleniny, vhodná pre deti aj dospelých.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Fazuľová polievka s párkom

Jednoduchá desiatová polievka, vďaka použitiu sterilizovanej fazule rýchla na prípravu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Dusená biela kapusta

Dusenú hlávkovú kapustu podávame k pečenej kačiči alebo k pečeným bravčovým mäsám. Ak pri jej príprave použitý cukor necháme skaramelizovať bude mať hotový pokrm podľa stupňa karamelizácie vždy inú výslednú farbu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť