Hubová praženica z masliakov

Masliak obyčajný je výborná jedlá huba. Zvlášť chutná je jeho príprava na cibuľke s vajíčkami.
recept,fotorecept,huby lesné Masliak obyčajný,vajce slepačie,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
huby lesné Masliak obyčajný | 400 108 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 2 0 | polievkové lyžice kcal |
Recept
1.
huby lesné Masliak obyčajný 400 gramov
Huby očistíme. Masliakom očistíme klobúčiky stiahnutím tenkej kožovitej vrstvy z povrchu klobúka. Každý hríb prekrojíme a skontrolujeme či nie je červivý.

2.
Huby pokrájame.

3.
voda • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky
Huby umyjeme, vložíme do hrnca, prilejeme vodu a prisypeme rascu. Privedieme do varu a 2-3 minúty povaríme. Huby scedíme.

4.
cibuľa 100 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.



7.
Vajíčka pridáme k hríbom a miešame do zhustnutia.

8.
Podávame s chlebom.

Dobrú chuť!