svetvomne.sk

Hubová praženica z masliakov

     

Masliak obyčajný je výborná jedlá huba. Zvlášť chutná je jeho príprava na cibuľke s vajíčkami.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa100gramov
Huby lesné masliak obyčajný400gramov
Korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Soľ½čajovej lyžičky
Vajce slepačie4kusy
Voda
Voda2polievkové lyžice

1. 

huby lesné Masliak obyčajný 400 g

Huby očistíme. Masliakom očistíme klobúčiky stiahnutím tenkej kožovitej vrstvy z povrchu klobúka. Každý hríb prekrojíme a skontrolujeme či nie je červivý.

2. 

Huby pokrájame.

3. 

voda  korenie rasca drvená ½ ČL

Huby umyjeme, vložíme do hrnca, prilejeme vodu a prisypeme rascu. Privedieme do varu a 2-3 minúty povaríme. Huby scedíme.

4. 

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 3 PL

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

voda 2 PL

Pridáme huby, podlejeme trochou vody a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

6. 

vajce slepačie 4 ks  soľ ½ ČL

Vajíčka rozmiešame so soľou.

7. 

Vajíčka pridáme k hríbom a miešame do zhustnutia.

8. 

Podávame s chlebom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť