svetvomne.sk

Korenie chilli v receptoch

 
Pikantný hrach s mrkvou

Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Cviklové kofty Nový recept

Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Pikantné jablkové čatní s kokosom

Recept na jedno z mnohých obľúbených chutney z indickej kuchyne. Podáva sa ako dochucovacia, hustejšia omáčka k rôznym jedlám v indickom menu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Morčacie prsia na kukurici s hranolkami a brokolicou

Recept na prípravu morčacieho mäsa v parnom hrnci. Podávame s hranolkami pečenými v rúre.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Špagety záhradníka

Špagety s rôznou zeleninou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Nákyp z cestovín rigate s hubami

Cestovinový nákyp s hubami a syrom, zapečený v rúre.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Brokolicovo zemiakový nákyp

K ľahkému a zdravému obedu či večeri, prajeme dobrú chuť. Bez pridania korenín a soli pokrm vhodný aj pre deti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Kapustová tukožrútska polievka

Magická polievka, ktorá odľahčí vaše telo po dňoch hodovania. Je síce hlavnou súčasťou tzv.Kapustovej diéty, ale aj 1 - 2 dni jej konzumácie dokážu urobiť svoje.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Šampiňóny s brokolicou v ustricovej omáčke

Chutný bezmäsitý pokrm plný zdraviu prospešných látok.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Bravčovinka s medom a vlašskými orechmi

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Pikantné tofu

Jednoduchý recept na tofu v pikantnej marináde.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Pikantné tekvicovo-mrkvové placky

Jednoduchý recept na prípravu chutných placiek zo sezónnej tekvice.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Smotanová Hokkaido polievka

Tekvicová krémová polievka fantastickej chuti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakovo-baklažánová masala

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Citrónová ryža

Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť