svetvomne.sk

Grilované morčacie kúsky v žemli

     

Chrumkavé žemle, plnené opraženou cibuľkou a grilovanými kúskami morčacieho mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa300gramov
Korenie chilli½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%60mililitrov
Morčacie prsia400gramov
Olej repkový50polievkových lyžíc
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Petržlenová vňať
Soľ1čajová lyžička
Syr ementál60gramov
Zázvor mletý¼čajovej lyžičky
Škorica mletá¼čajovej lyžičky
Žemľa6kusov

1. 

morčacie prsia 400 g

Morčacie prsia umyjeme a nakrájame na slížiky.

2. 

olej slnečnicový 3 PL  korenie chilli ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  škorica mletá ¼ ČL  zázvor mletý ¼ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Mäso vložíme do misky, prilejeme olej, pridáme koreniny a papriku.

3. 

Premiešame a necháme v chlade 2 hodiny marinovať.

4. 

cibuľa 300 g  olej repkový 50 PL

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji.

5. 

Vyberieme na tanier, aby v panvici nenatiahla do seba olej.

6. 

soľ 1 ČL

Mäso vysypeme z misky, aj s marinádou, na suchú grilovaciu panvicu, osolíme,,...

7. 

... 5 minút opekáme a premiešavame. Vyberieme z panvice.

8. 

žemľa 6 ks

Z čerstvých chrumkavých žemlí skrojíme tenké vršky a vyberieme z nich striedku.

9. 

mlieko polotučné 1,5% 60 ml

Striedku zalejeme mliekom, premiešame,...

10. 

petržlenová vňať  syr Ementál 60 g

...vložíme do panvice, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a nahrubo nastrúhaný syr. Keď sa syr rozpustí odstavíme z ohňa.

11. 

Do žemle vložíme cibuľu,...

12. 

...pridáme mäso a navrch položíme kúsok syrovo-petržlenovej plnky.

13. 

Podávame s čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť