Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná
Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
Jednoduchý diétny pokrm s množstvom vitamínov zo zdravej kyslej kapusty.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
—
Náročnosť
nízka
Hustá farmárska polievka zo šošovice, krúpov, kapusty a údeného mäsa.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná
Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka
8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 10 min.
Náročnosť
stredná
Výborný smotanový prívarok z kyslej kapusty so zemiakmi. Podávame s mäsovými guľôčkami alebo s fašírkou.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná
Recept na tradičný koláč, pochádzajúci z východného Slovenska. Podáva sa ako príloha ku kapustnici alebo ako samostatné jedlo.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
55 min.
Náročnosť
nízka
Jednoduchý, chutný a lacný recept na cestoviny zapekané s údeninou a kyslou kapustou.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
—
Náročnosť
nízka
Vynikajúci obed či večera z jedného pekáča.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná
Výborný šalát plný vitamínov, v zime vhodný k pečeným mäsám, v lete ku grilovaným klobáskam.
Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná
Kapustnicu - polievku z kvasenej kapusty podávame s chlebom, vianočkou a podľa chuti si môžeme na ňu v tanieri pridať kyslú smotanu. Chutí ako v zime tak v horúcom lete, preto si ju varme častejšie a nie iba na Vianoce.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka
18-20 porcií skvelej kapustnice na veľkú silvestrovskú párty. Varíme vo veľkom, najmenej 8 litrovom hrnci.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Buchty sú najchutnejšie čerstvé, preto ich treba rýchlo zjesť :) Čo iste nebude taký veľký problém :)
Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
—
Náročnosť
stredná
Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.
Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
—
Náročnosť
nízka
Rýchlo pripravená dusená kapustová príloha, vhodná ku všetkým pečeným mäsám.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka
Plný hrniec vynikajúcej polievky na vianočný či silvestrovský stôl. Nič však nebráni tomu, uvariť si túto kapustničisko hocikedy počas celého roku.
Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná