svetvomne.sk

Bravčové mäso v receptoch

 
Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Varená údená krkovička

Základný postup pri varení údeného mäsa vhodného k prívarkom ako teplý pokrm. Konzumujeme klasicky aj na studeno, s horčicou a chrenom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Bravčová pečeň na šťave

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Obrátene bravčové rezne

Zvlášť jemné a lahodné bravčové rezne.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Originálny poľský Bigos

Tradičné jesenné a zimné jedlo slovanov. Zdravé a chutné. Recept neobsahuje žiadne koreniny zámerne, nie je to tlačové chyba :)

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Balkánsky plameň

Niečo pre milovníkov pikantných jedál.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Domáca bravčová masť a oškvarky

Klasická bravčová masť je nenahraditeľná ingrediencia mnohých pokrmov. Jej domáca príprava - vytápanie slaniny na škvarenie - je jednoduchý postup ktorého výsledkom sú čisté, kvalitné produkty - bravčová masť a oškvarky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Bravčová cigánska

Jednoduchá a rýchla príprava pochúťky z jarmokov, hodov a vinobraní. Môžeme ju pripraviť aj z kuracieho mäsa, takto je vhodnejšia pre deti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Plnené zemiakové placky

Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Klasické bravčové rezne

Najklasickejšia rezňová klasika.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ražniči v parnom hrnci

Ražniči bez pridaného tuku.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové koleno pečené

Pochúťka plná kolagénu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Pečená bravčová krkovička

Pečenú bravčovú krkovičku najčastejšie podávame s knedľou a dusenou hlávkovou kapustou. Chutnou alternatívou je použiť ako prílohu dusené paprikové zemiaky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Pečené marinované rebierka

Labužnícka marináda a kvalitné mäsko je základom pre túto lahôdku pivárov a grilmajstrov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Marinované bravčové mäso na rukole

Na slížiky nakrájané bravčové mäso nasiaknuté aromatickou marinádou s rukolou určite zachutí každému.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť