Vegetariánske recepty
Zelerový šalát s kapustou a kápiou Nový recept

Vynikajúci šalát s medovo-citrónovou zálievkou. Šalát je vhodný ako príloha ku grilovanému, pečenému i dusenému mäsu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Pečená kapusta

Chutný vegetariánsky obed alebo večera. Podávame s niektorou zo zemiakových príloh.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Kapustový šalát s majonézou
Svieži a chutný šalátik z čerstvej červenej kapusty s majonézou. Pre menej kalórií môžete použiť majonézu "light", alebo nízkotučný jogurt.
Kuchtil
MichalČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Vyprážaná cuketa v jogurtovom cestíčku

Vyprážaná pochúťka z cukety je skvelým vegetariánskym jedlom aj pre nevegetariánov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Kokosová dusená zelenina

Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Karfiolovo brokolicové fašírky so syrom

Chutné a nadýchané zeleninové fašírky so syrom.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Špenátové zemiaky

Chutná a nutrične hodnotnejšia zemiaková príloha na orientálny spôsob.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Labužnícke fazule na cibuľke

Pestrejšia verzia fazuliek na cibuľke so sladkou mrkvou v redukovanej paradajkovej omáčke.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Karamelové vegan guľôčky

Obľúbené burizonové guľôčky bez mlieka a masla a pritom rovnako skvelé, ako tie s maslom a so zahusteným sladeným mliekom... a možno aj lepšie. Mňam!
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Kapustové kofty

Vegánske, vyprážané, kapustové "fašírky" obľúbené nielen v indickej kuchyni. Podávame s ryžou, zemiakmi, omáčkami či šalátmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Sladké zemiaky s cuketou a indickým korením

Miska sladkých zemiakov a cukety je plná vitamínov a minerálov. Podávame ako samostatný chod na diétnu večeru. Pokrm je vhodný aj ako príloha v nevegetariánskej strave.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Zelerové placky so syrom

Úžasne chutné, pečené placky zo zeleru. Aromatická vôňa zeleru sa pri príprave stratí a placky z neho sa stanú obľúbenou pochúťkou aj pre deti, ktoré zeler všeobecne nemusia :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Šampiňónová karí omáčka

Smotanová omáčka jemnej chuti, plná šampiňónov. Podávame s ryžou, alebo parenou knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Hlivové rizoto

Jemné rizoto s obľúbenou hlivou ustricovou. Podávame so strúhaným syrom. Najchutnejší je parmezán.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Nepečená mrkvová torta s banánovým krémom

Takmer raw, zdravá tortička z mrkvy, banánov, orechov, arašidov, kokosu... bez múky, cukru, mlieka, vajec a samozrejme bez pečenia. Ak namiesto pražených arašidov použijeme len čisté orechy vytvoríme tortu raw a nielen takmer :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
vysoká
Seitan s hráškom

Soté s hráškom a seitanom na cibuľke, cesnaku a zázvore.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Šalátová polievka so žihľavou

Smotanovo-mliečna jarná polievočka. Podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Chia jačmenná kaša s banánmi

Raňajková kaša bez cukru, napriek tomu plná tej najlepšej energie.
Kuchtil
DadaČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Batátové hranolky

Overený recept na jemne dochutené chrumkavé hranolky zo sladkých zemiakov pečených v rúre. Batáty sú nielen chutné, ale aj výživné. Tieto hranolky si najlepšie vychutnáte ešte teplé, chvíľku po dopečení.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
vysoká
Tofu v šošovicovej omáčke

Recept na sterilizovanú šošovicu a tofu v hustej sladko-kyslej omáčke s paradajkami. Jednoduché a veľmi chutí aj deťom. Hodí sa takmer ku každej prílohe.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná