Všetky recepty > Prílohy > Ryža
Všetky recepty > Prílohy > Ryža
Dusená krémová ryža zjemnená smotanou. Vhodná ako príloha k vyprážanému a grilovanému mäsu a zelenine.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Basmati je dokonalá dlhozrnná ryža, s nezameniteľnou orieškovou chuťou, ktorá je ľahko stráviteľná a úplne bezlepková. Má nízky glykemický index a menej kalórií, ako iné druhy ryže. Pri varení sa vôbec nezlepí a nielen preto si ju určite zamilujete.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
nízka
Jednoduché zeleninové rizoto. Môžeme podávať ako prílohu i ako samostatné vegetariánske jedlo.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Jeden z mnohých receptov na prípravu Palak Chawal, chutnej ryže so špenátom a arašidmi. Ryža sa hodí ako príloha aj k neindickým pokrmom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Dusená guľatozrnná ryža pri varení uvoľňuje zo zŕn škrob a po uvarení je ľahko lepkavá. Tvorí základ ryžových náplní, ryžových nákypov, je vhodná do rizota a iných pokrmov, no v neposlednom rade je dobrá ako bežná príloha.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Ryža parboiled je vďaka svojej technologickej príprave zdravšia ako klasická biela ryža. Pre jej nevýraznú chuť ju však má málokto v obľube. Pri príprave ryže s maslom sa z nej stáva chutná príloha.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Chutná guľatozrnná ryža pripravená na masle.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná