svetvomne.sk

Syr Parmezán v receptoch

 
Cuketové zemiaky s medvedím cesnakom

Skvelá príloha alebo hlavný chod? Je len na vás, čo si vyberiete!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Sladké zemiaky s parmezánom

Recept na zapečené batáty s bylinkami, olejom a strúhaným syrom. Výborná príloha, ktorej príprava neunaví a rozvonia celú kuchyňu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Špagety s paradajkovo-cibuľovou omáčkou

Rýchla paradajková omáčka na cestoviny, so smaženou cibuľou a oreganom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Hráškové rizoto

Chutné krémove rizoto s hráškom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Zapečená cuketa s parmezánom

Jednoduchý recept na prípravu cuketového nákypu s parmezánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Šafránové rizoto

Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Zelerový šalát s koňakom

Niečo, skutočne len a len, pre pánov :)

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Fantozziho paradajková polievka

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Provensálska paradajková polievka s olivami

Chutná svieža polievka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Cestoviny so špenátovou omáčkou

Sýta cestovinová pochúťka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Pastiersky koláč

Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Špagety s domácim pestom

Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Cannelloni s tekvicou

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Cestoviny tagliatelle s citrónom a parmezánom

Ľahké, chutné, svieže a rýchlo stráviteľné cestoviny.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Zapekaný sladký zemiak s tekvicou hokkaido

Vitamínmi nabitá príloha, vhodná najmä ku kuraciemu a hovädziemu mäsu. Nízkotučnú verziu získate výmenou slaniny a syra za napr. lisovaný cesnak.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Špagety záhradníka

Špagety s rôznou zeleninou.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Zapekaný karfiol s parmezánom

Rýchla ľahká večera. Môžeme podávať ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovou prílohou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Cézar šalát

"Caesar salad" vytvoril v roku 1924 taliansky šéfkuchár Caesar Cardini vo svojej reštaurácií v Tichuane, Mexiko. Zostavovali ho v rámci šou priamo na stole pred klientom. V tom čase sa podával ešte bez ančovičiek.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Tilapia v parmezáne

Chutné rybacie filety obalené v korenenom strúhanom parmezáne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie prsia plnené syrovou praženicou

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť