Najvýznamejšie ingrediencie
Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.
Jednoduché a chutné jedlo z pár bežných ingrediencií jemne krémovej konzistencie doladené slano-kyslími kaparami. Namiesto kapár sa dajú použiť napríklad zelené olivy, alebo najemno nakrájané kyslé uhorky.
Kuchtil
MichalČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Pripravte si vynikajúce svieže cestoviny s hráškovo-limetkovo-smotanovou omáčkou. Vhodné sú aj iné cestoviny, ktoré dokážu zadržať na svojom povrchu omáčku - penne, fusilli a pod.
Kuchtil
MichalČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Ľahký a chutný bezmäsitý obed nielen pre vegetariánov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Rýchla paradajková omáčka na cestoviny, so smaženou cibuľou a oreganom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Chutná svieža polievka.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Krémová pochúťka lahodnej chuti, tiez známa ako Milánske rizoto (Risotto alla Milanese).
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Osvedčená kombinácia "Prosciutto crudo", "Parmigiano Reggiano" a rukola na cestovine s čerstvými paradajkami, cesnakom a olivovým olejom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
"Caesar salad" vytvoril v roku 1924 taliansky šéfkuchár Caesar Cardini vo svojej reštaurácií v Tichuane, Mexiko. Zostavovali ho v rámci šou priamo na stole pred klientom. V tom čase sa podával ešte bez ančovičiek.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Ľahké, chutné, svieže a rýchlo stráviteľné cestoviny.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Recept na zapečené batáty s bylinkami, olejom a strúhaným syrom. Výborná príloha, ktorej príprava neunaví a rozvonia celú kuchyňu.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Niečo, skutočne len a len, pre pánov :)
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Chutné rybacie filety obalené v korenenom strúhanom parmezáne.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Vitamínmi nabitá príloha, vhodná najmä ku kuraciemu a hovädziemu mäsu. Nízkotučnú verziu získate výmenou slaniny a syra za napr. lisovaný cesnak.
Kuchtil
MichalČas prípravy
35 min.Náročnosť
nízka
Tradičné talianske pesto výborne ochutí cestoviny. Nájdete v ňom povzbudzujúcu korenistú chuť parmezánu, orieškový podtón a jemnosť bazalky. Jednoducho "Spaghetti al Pesto Genovese".
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Skvelá príloha alebo hlavný chod? Je len na vás, čo si vyberiete!
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchý recept na prípravu cuketového nákypu s parmezánom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchý recept na lahôdku vhodnú aj pre vegetariánov.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka