RECEPTY
Obľúbené zemiakové knedličky plnené údeným, podávame s opraženou cibuľkou a kyslou kvasenou kapustou.
Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Obľúbený klasický šalát zo sparenej kapusty v sladkokyslom náleve. Podávame k pečeným a duseným mäsám.
Klasická dobrota :) zo slovenských školských jedální. Podávame s kyslou uhorkou.
Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.
Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.
Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.
Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.
Jednoduchý diétny pokrm s množstvom vitamínov zo zdravej kyslej kapusty.
Výborné, jemné a šťavnaté kuracie závitky, plnené slaninkou, sušenými slivkami a kyslou kapustou.
Placky plné tých najlepších chutí.
Jednoduchý, chuťovo zaujímavý diétny pokrm plný vitamínov.
Nadýchané syrové placky sú výbornou prílohou k dobrej, hustej strukovinovej, zeleninovej, alebo mäsovej polievke. Ak ich chcete konzumovať samostatne odporúčame podávať s kyslou smotanou.
Hustá farmárska polievka zo šošovice, krúpov, kapusty a údeného mäsa.
Vegetariánsky segedínsky guláš s tofu. Podávame klasicky: s parenou knedľou.
Jednoduché prekladané zemiaky z nepredvarených zemiakov. Podávame s kyslou uhorkou a tatárskou omáčkou.
Chutná obmena obľúbenej plnenej fašírky. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.
Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.
Chutný cestovinový obed, podávame so zeleninovými šalátmi alebo kyslou uhorkou.

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť