svetvomne.sk

Smotana kyslá (14-18% tuku) v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Dip s medvedím cesnakom

Dip s medvedím cesnakom

Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúci, pikantný smotanový dip s medvedím cesnakom.Omáčka je skvelá k zemiakovým plackám, mäsu alebo na namáčanie chipsov či nachos.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Bryndzový koláč

Bryndzový koláč

Slovenský bryndzový koláč z lístkového cesta s ochutenou bryndzovo smotanovou náplňou.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Cviklový šalát s majonézou

Cviklový šalát s majonézou

Recept na majonézový šalát, ktorého hlavnou zložkou je cvikla. Cvikla obsahuje veľké množstvo vitamínov. Odporúčame robiť v jesenných a zimných mesiacoch, kedy je táto zelenina sezónna a účinne posilní vaše zdravie a imunitu.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Bryndzové tyčinky

Bryndzové tyčinky

Chutné bryndzové tyčinky vhodné na každú oslavu.

Kuchtil
Norika
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Marcipánové mačacie očká

Marcipánové mačacie očká

Vianočné marcipánové koláčiky máčané v čokoláde.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Bratislavské rožky z nekysnutého cesta

Bratislavské rožky z nekysnutého cesta

Krehké obľúbené pečivo bez kysnutia cesta.

Kuchtil
Norika
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Bryndzové koláčiky

Bryndzové koláčiky

Chutné slané koláčiky s bryndzovou plnkou s cibuľkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Slaný syrový koláč s pórom

Slaný syrový koláč s pórom

Výborný slaný koláč, ktorý môžeme podávať ako hlavné jedlo spolu s dobrou fazuľovou polievkou, alebo rozkrájaný na menšie porcie ako chuťovku pre hostí.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Pečené zemiaky s bryndzou

Pečené zemiaky s bryndzou

Skutočne dobrá dobrotka.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Bryndzový osúch s cibuľou

Bryndzový osúch s cibuľou

Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Nepečená tvarohová torta

Nepečená tvarohová torta

Jednoduchý a rýchly receptík na osviežujúcu ovocnú tortu s piškótami, tvarohom a smotanou. V horúcom lete je pastvou pre oči rovnako ako pre rozpálené telo.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Paradajková polievka

Paradajková polievka

Jednoduchá, rýchla a výborná paradajková polievka z paradajkového pretlaku a sterilizovaných paradajok. Namiesto sterilizovaných paradajok môžete do polievky pridať čerstvé, tie však treba pred nakrájaním zaliať vriacou vodou a ošúpať.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Tvarohová torta s jahodovým želé

Tvarohová torta s jahodovým želé

...len sa tak po nej zapráši :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Karfiolový smotanovo majonézový šalát

Karfiolový smotanovo majonézový šalát

Chutný šalát k pečenému i vyprážanému mäsu.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Langoše s medvedím cesnakom

Langoše s medvedím cesnakom

Zelené jarné langoše plné vitamínov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Tvarohový zákusok s broskyňami

Tvarohový zákusok s broskyňami

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a broskyňami.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 15 min.
Náročnosť
stredná

Plnené pagáčiky

Plnené pagáčiky

Slaná chuťovka ktorá sa na každej oslave minie ako prvá.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Pečienková žemľová bábovka

Pečienková žemľová bábovka

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Pudingový koláč so smotanou

Pudingový koláč so smotanou

Svieži a šťavnatý koláč z krehkej mramorovanej piškóty s malinovým pudingom a polevou z kyslej smotany. Na prípravu koláča môžete použiť puding podľa vašej chuti.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Pudingovo-smotanové rezy

Pudingovo-smotanové rezy

Rozbúrené pudingové vlny v piškóte, so smotanovou penou :) Príprava zákuska je jednoduchá a ak sa vám zdá osem porcií málo, odporúčame dávku zdvojnásobiť a použiť plech väčších rozmerov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Tekvicový prívarok s hovädzími rezňami

Tekvicový prívarok s hovädzími rezňami

Obľúbený prívarok z letnej tekvice a nových zemiakov, pripravený s kyslou smotanou a podávaný s chutnými hovädzími rezňami pečenými v rúre. Ak varíte pre štyroch, varte z polovice 🙂!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Pikantná baklažánová pasta

Pikantná baklažánová pasta

Hustá pasta z baklažánu je výborná príloha ku grilovaným mäsám. Chutné vegetariánske jedlo pripravíme keď ju podávame k pečeným zemiakom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná

Syrový slaný koláč s olivami

Syrový slaný koláč s olivami

Slaná chuťovka k poháru dobrého vína.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Oravskí ježkovia

Oravskí ježkovia

Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť