Langoše s medvedím cesnakom

Zelené jarné langoše plné vitamínov.
recept,fotorecept,cesnak medvedí,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 19 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
droždie čerstvé | 42 43 | gramov kcal | |
maslo | 1 37 | čajová lyžička kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 450 216 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
múka hladká | 1 3470 | kilogram kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej repkový | 0 ?? | kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 ?? | mililitrov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • droždie čerstvé 42 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka hladká 1 čajová lyžička
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2.
múka hladká 1 kilogram • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov • soľ 2 čajové lyžičky
Do misy nasypeme múku, pridáme smotanu a soľ.

3.
cesnak medvedí 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov
Medvedí cesnak umyjeme, vložíme ho do mixéra, prilejeme mlieko...

4.
... a zmixujeme.


6.
Vypracujeme krehké, pomerne lepivé cesto a necháme vykysnúť.

7.
Z vykysnutého cesta tvoríme väčšie bochníky, ktoré obalíme v hladkej múke. Ukladáme na tácku a necháme podkysnúť, prikryté čistou kuchynskou utierkou.

8.
olej repkový • maslo 1 čajová lyžička
V panvici zohrejeme olej s kúskom masla. Bochník cesta opäť pomúčime, jemne roztiahneme...

9.
... a vložíme do oleja. S cestom sa ťažšie pracuje, je veľmi krehké, má tendenciu sa trhať, preto pracujeme rýchlo.

10.
Krátko vypražíme z oboch strán.

11.
Langoše sú vynikajúce, netreba ich potierať cesnakom ako klasické langoše. Chutia so smotanou, strúhaným syrom i kečupom.

Dobrú chuť!