svetvomne.sk

Langoše s medvedím cesnakom

    

Zelené jarné langoše plné vitamínov.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak medvedí100gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé42gramov
maslo1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%450mililitrov
múka hladká1čajová lyžička
múka hladká1kilogram
múka hladká-
olej repkový-
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie1kus

1. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 1 čajová lyžička

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka hladká 1 kilogram  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  soľ 2 čajové lyžičky

Do misy nasypeme múku, pridáme smotanu a soľ.

3. 

cesnak medvedí 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Medvedí cesnak umyjeme, vložíme ho do mixéra, prilejeme mlieko...

4. 

... a zmixujeme.

5. 

vajce slepačie 1 kus

K múke pridáme zmixovaný cesnak, kvások a vajce.

6. 

Vypracujeme krehké, pomerne lepivé cesto a necháme vykysnúť.

7. 

múka hladká

Z vykysnutého cesta tvoríme väčšie bochníky, ktoré obalíme v hladkej múke. Ukladáme na tácku a necháme podkysnúť, prikryté čistou kuchynskou utierkou.

8. 

olej repkový  maslo 1 čajová lyžička

V panvici zohrejeme olej s kúskom masla. Bochník cesta opäť pomúčime, jemne roztiahneme...

9. 

... a vložíme do oleja. S cestom sa ťažšie pracuje, je veľmi krehké, má tendenciu sa trhať, preto pracujeme rýchlo.

10. 

Krátko vypražíme z oboch strán.

11. 

Langoše sú vynikajúce, netreba ich potierať cesnakom ako klasické langoše. Chutia so smotanou, strúhaným syrom i kečupom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť