RECEPTY

Langoše s medvedím cesnakom

Langoše s medvedím cesnakom

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Zelené jarné langoše plné vitamínov.

recept,fotorecept,cesnak medvedí,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak medvedí

100

19

gramov

kcal

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

droždie čerstvé

42

43

gramov

kcal

maslo

1

37

čajová lyžička

kcal

mlieko polotučné 1,5%

450

216

mililitrov

kcal

múka hladká

1

18

čajová lyžička

kcal

múka hladká

1

3470

kilogram

kcal

múka hladká

0

??

kcal

olej repkový

0

??

kcal

smotana kyslá (14-18% tuku)

250

??

mililitrov

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 1 čajová lyžička

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s...

2. 

múka hladká 1 kilogram  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  soľ 2 čajové lyžičky

Do misy nasypeme múku, pridáme smotanu a soľ.

Do misy nasypeme múku, pridáme smotanu a soľ....

3. 

cesnak medvedí 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Medvedí cesnak umyjeme, vložíme ho do mixéra, prilejeme mlieko...

Medvedí cesnak umyjeme, vložíme ho do mixéra,...

4. 

... a zmixujeme.

... a zmixujeme....

5. 

vajce slepačie 1 kus

K múke pridáme zmixovaný cesnak, kvások a vajce.

K múke pridáme zmixovaný cesnak, kvások a...

6. 

Vypracujeme krehké, pomerne lepivé cesto a necháme vykysnúť.

Vypracujeme krehké, pomerne lepivé cesto a...

7. 

múka hladká

Z vykysnutého cesta tvoríme väčšie bochníky, ktoré obalíme v hladkej múke. Ukladáme na tácku a necháme podkysnúť, prikryté čistou kuchynskou utierkou.

Z vykysnutého cesta tvoríme väčšie bochníky,...

8. 

olej repkový  maslo 1 čajová lyžička

V panvici zohrejeme olej s kúskom masla. Bochník cesta opäť pomúčime, jemne roztiahneme...

V panvici zohrejeme olej s kúskom masla. Bochník...

9. 

... a vložíme do oleja. S cestom sa ťažšie pracuje, je veľmi krehké, má tendenciu sa trhať, preto pracujeme rýchlo.

... a vložíme do oleja. S cestom sa ťažšie...

10. 

Krátko vypražíme z oboch strán.

Krátko vypražíme z oboch strán....

11. 

Langoše sú vynikajúce, netreba ich potierať cesnakom ako klasické langoše. Chutia so smotanou, strúhaným syrom i kečupom.

Langoše sú vynikajúce, netreba ich potierať...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť