svetvomne.sk

Slaný syrový koláč s pórom

     

Výborný slaný koláč, ktorý môžeme podávať ako hlavné jedlo spolu s dobrou fazuľovou polievkou, alebo rozkrájaný na menšie porcie ako chuťovku pre hostí.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Balkánsky syr200gramov
Cukor kryštálový¼čajovej lyžičky
Droždie čerstvé25gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
Múka hladká300gramov
Pór120gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)300gramov
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie5kusov

1. 

múka hladká 300 g  droždie čerstvé 25 g  mlieko plnotučné 3,5% 200 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ ½ ČL  cukor kryštálový ¼ ČL

Do misy nasypeme múku, pridáme rozmrvené droždie a prilejeme vlažné mlieko. Pridáme vajce, soľ a cukor.

2. 

Vymiesime cesto a necháme 30 minút zakryté vykysnúť.

3. 

balkánsky syr 200 g

Syr nahrubo nastrúhame.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 300 g  vajce slepačie 4 ks

Pridáme smotanu a vajcia. Rozmiešame.

5. 

korenie čierne mleté ¼ ČL  soľ ½ ČL

Osolíme a okoreníme.

6. 

pór 120 g

Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska rozoberieme.

7. 

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a vložíme do plechu (42x32 cm).

8. 

Zalejeme syrovým nálevom a navrch rozložíme pór.

9. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

10. 

Vychladený koláč nakrájame alebo rozstriháme nožnicami na pizzu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť