Slaný syrový koláč s pórom

Výborný slaný koláč, ktorý môžeme podávať ako hlavné jedlo spolu s dobrou fazuľovou polievkou, alebo rozkrájaný na menšie porcie ako chuťovku pre hostí.
recept,fotorecept,balkánsky syr,pór,Slané koláče,Slané chuťovky
Slané koláče
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
120 g
Energia porcie
225 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
balkánsky syr | 200 520 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | ¼ 6 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 25 26 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 128 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
pór | 120 56 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 300 480 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 5 440 | kusov kcal |
Recept
1.
múka hladká 300 gramov • droždie čerstvé 25 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový ¼ čajovej lyžičky
Do misy nasypeme múku, pridáme rozmrvené droždie a prilejeme vlažné mlieko. Pridáme vajce, soľ a cukor.

2.
Vymiesime cesto a necháme 30 minút zakryté vykysnúť.


4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov • vajce slepačie 4 kusy
Pridáme smotanu a vajcia. Rozmiešame.



7.
Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a vložíme do plechu (42x32 cm).

8.
Zalejeme syrovým nálevom a navrch rozložíme pór.

9.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

10.
Vychladený koláč nakrájame alebo rozstriháme nožnicami na pizzu.

Dobrú chuť!