Slaný syrový koláč s pórom
Výborný slaný koláč, ktorý môžeme podávať ako hlavné jedlo spolu s dobrou fazuľovou polievkou, alebo rozkrájaný na menšie porcie ako chuťovku pre hostí.
recept,fotorecept,balkánsky syr,pór,Slané koláče,Slané chuťovky
Slané koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
balkánsky syr | 200 | gramov | |
cukor kryštálový | ¼ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 25 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
pór | 120 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 300 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 5 | kusov |
Recept
1.
múka hladká 300 gramov • droždie čerstvé 25 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový ¼ čajovej lyžičky
Do misy nasypeme múku, pridáme rozmrvené droždie a prilejeme vlažné mlieko. Pridáme vajce, soľ a cukor.
2.
Vymiesime cesto a necháme 30 minút zakryté vykysnúť.
4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov • vajce slepačie 4 kusy
Pridáme smotanu a vajcia. Rozmiešame.
7.
Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a vložíme do plechu (42x32 cm).
8.
Zalejeme syrovým nálevom a navrch rozložíme pór.
9.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
10.
Vychladený koláč nakrájame alebo rozstriháme nožnicami na pizzu.
Dobrú chuť!