Najvýznamejšie ingrediencie
Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.
Nádherne voňajúca hustá omáčka jemne pikantnej chuti. V kuchyni má rôzne možnosti uplatnenia, najčastejšie s cestovinami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Návod na prípravu výborných a jemných kuracích pečienok na cibuľke s hubami shiitake. Nie je problém použiť aj iné jedlé huby, podľa chuti stravníkov. Ako príloha je vhodná zemiaková kaša alebo ryža.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Jemná smotanová omáčka s omamnou chuťou húb.
Kuchtil
MichalČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Vyborná osviežujúca jogurtová polievka s uhorkou a kôprom. Podáva sa za studena a najlepšie chutí v letnom období.
Kuchtil
MichalČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchá a rýchla príprava ľahkého obeda aj pre začínajúcich kuchárov. Ako prílohu som zvolil pečenú tekvicu hokkaido, ale rovnako vhodné by mohli byť aj varené zemiaky, alebo zemiaková kaša.
Kuchtil
MichalČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Osvedčený recept na prípravy jemného tofu vo výbornej sladko-kyslej paradajkovej omáčke.
Kuchtil
MichalČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Chutné mäsko s jemnou zelerovou omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. Náročnosť
vysoká
Cez vikend je viac času pripraviť si aj trochu pracnejší recept na raňajky. Vajíčka s cibuľkou, párkom a hríbikmi sú jednou z možností.
Kuchtil
MichalČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Nenáročný recept na dusenú kapustu s tempehom vhodný ako príloha ku grilovanej zelenine, grilovanému syru, alebo aj ako samostatný pokrm.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Lahodná pochúťka nielen pre vegetariánov
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Obľúbený nakladaný syr s bielou plesňou na povrchu plnený pikantnou plnkou a cibuľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Recept na pikantnú a chutnú prípravu morských rýb. Ako prílohu môžeme podať polentu - kukuričnú kašu.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Musaka bez mäsa je rovnako jedinečná pochúťka ako tá klasická. Namiesto mäsa poslúži mrkva a patizón.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
vysoká
Obľúbené stredomorské jedlo na chorvátsky spôsob.
Kuchtil
MichalČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Šťavnatá kačacinka podávaná s jemnou, voňavou, vínovo-slivkovou omáčkou a zemiakovou kašou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Chutné špagety zo stredozemného mora
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Výborné jedlo z cíceru, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne stredného východu.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
nízka
Výborný kukuricový šalát s tatárskou omáčkou, vhodný na prípravu obložených mís na rôzne oslavy.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Chuťovo zaujímavý pór s tekvicou je výborna bezmäsitá lahôdka. Výborný je aj na studeno.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Mäkučké kačacie plátky v hustej ovocnej omáčke s vínom. Podávame so zemiakovou kašou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Jednoduché, ľahké a chutné vysmážané fašírky z tresky. Miesto tresky môžete použiť aj filet z inej ryby.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Chutný šalát k pečenému i vyprážanému mäsu.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Chutný recept na prípravu bravčového mäsa s cukinou.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka