Mrvenička či drobenička sa s obľubou používa na posyp kysnutých i nekysnutých ovocných koláčov. Jej príprava je jednoduchá, stačí len dodržať pravidlo 2:1:1 (2 diely múky, 1 diel cukru a 1 diel masla).
Domáca je najlepšia. Cez rok na raňajky na druhý deň po upečení, na Vianoce ku kapustnici. Deťom chutia aj "vianočkové dukátové buchtičky", kedy vianočku pokrájame na kocky a na tanieri zalejeme vanilkovým pudingovým krémom.
Mexický spôsob prípravy tradičného španielskeho receptu na obľúbené Churros, obohatené pridaním vajec. Churros podávame s rozpustenou čokoládou. Pre početnejšiu rodinu odporúčame dávku zdvojnásobiť.
Bobáľky, opekance, pupáľky, pupáky či pupáčiky...najobľúbenejšie sú z makom. Keďže je pokrm pomerne sýty malo by pripravené množstvo stačiť na uvedené 4 porcie. Ak sa vám to zdá málo, kľudne si množstvo ingrediencií ...