Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.
Krásne farebné klasické lečo z čerstvej papriky a paradajok, zahustené vajíčkami, je tým najúžasnejším jedlom počas letných horúčav. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.
Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.
Keď sa zmieša táto netradičná a zdravá cestovina s chutnou zeleninkou vytvorí výborné rizoto. Drobné guľôčky kuskusu sú veľmi výživné a spolu so zeleninou dodajú ľudskému telu naozaj veľa minerálov a vitamínov.
Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Podávame na sladko s cukrom a škoricou, alebo na slano so soľou a opraženou slaninkou. Uvedený pokrm je pripravený neutrálne, aby boli možné obe možnosti jeho podávania a konzumácie.