Tradičný letný zeleninový šalát zo skorej kapusty, mladej mrkvičky, uhoriek, paradajok a mladej cibuľky, v sladkokyslom náleve. Šalát je vhodný k mnohým pokrmom z mäsa.
Jemné rezne pripravené v obrátenom trojobale, zľahka predsmažené a dusením dopečené v rúre. Podávame podľa chuti: so zemiakovým šalátom, varenými zemiakmi, ryžou, či len s ľahkým zeleninovým šalátom.
Vďaka vysokému obsahu chrenu silne pikantný, až pálivý šalát plný zdraviu prospešných potravín. Vhodný ako príloha k pokrmom najmä počas obdobia chrípky.
Recept na prípravu najemno duseného hovädzieho pliecka na redukcii z červeného vína. Toto chutne pripravené mäso je podávané s pyré zo sladkých zemiakov a koreňovej zeleniny so smotanou a bylinkami.
Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Mnohé názory na konzumáciu pečene sa opierajú o fakt, že v pečeni sa čistia toxíny. Je však tiež nesporné, že pečeň obsahuje množstvo prospešných živín. Pri kúpe vnútorností je preto dobré poznať ich pôvod. A nakoniec: Komu ...