Špenátové gulôčky s morčacím mäsom
Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.
recept,fotorecept,morčacie prsia,špenát čerstvý listový,Slané chuťovky,Veľkonočné,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Kuchtil
Počet porcií
14
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná
Recept


3.
olej repkový 2 polievkové lyžice • soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Na troche oleja osmažíme cibuľu, pridáme mäso, osolíme a jemne okoreníme.

4.
Za častého premiešavania opekáme (asi 15 minút) do mäkka.


6.
cesnak 1 strúčik
Špenát dáme na mäso a pridáme očistený, prelisovaný strúčik cesnaku. Premiešame.

7.
Zakryjeme a necháme 2 minúty podusiť. Odstavíme z ohňa.

8.
rožok biely 60 gramov • maslo 20 gramov • cesnak 1 strúčik
1 a pol rožka nadrobno nakrájame. V panvici zohrejeme maslo a rožky na ňom opečieme. Vmiešame očistený, prelisovaný cesnak.

9.
Ak máme v špenáte veľa vody, časť odoberieme. Pridáme opečené rožky a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

10.
Z teplej zmesi tvarujeme guľôčky.


12.
rožok biely 1 kus • vajce slepačie 1 kus • soľ 2 štipky
Na vytvorenie chuťoviek, pri podávaní na studeno, si nakrájame rožok na kolieska. Rozšľaháme vajíčko s trochou soli.


14.
Špenátové guľôčky ukladáme na rožky a spojíme špáradlom.

Dobrú chuť!
Ingrediencie
Zemiaková kaša recept | - | ||
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 80 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
morčacie prsia | 250 | gramov | |
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | - | ||
rožok biely | 60 | gramov | |
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
soľ | 2 | štipky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
špenát čerstvý listový | 250 | gramov |