Špenátové gulôčky s morčacím mäsom

Špenátové gulôčky s morčacím mäsom

Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.

recept,fotorecept,morčacie prsia,špenát čerstvý listový,Slané chuťovky,Veľkonočné

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Zemiaková kaša recept-
cesnak2strúčiky
cibuľa80gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo20gramov
morčacie prsia250gramov
olej repkový2polievkové lyžice
olej repkový-
rožok biely60gramov
rožok biely1kus
soľ¾čajovej lyžičky
soľ2štipky
vajce slepačie1kus
špenát čerstvý listový250gramov

 

Recept

1. 

cibuľa 80 gramov

Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame.

2. 

morčacie prsia 250 gramov

Morčacie prsia umyjeme, pokrájame na tenké rezne a na prúžky.

3. 

olej repkový 2 polievkové lyžice  soľ ¾ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Na troche oleja osmažíme cibuľu, pridáme mäso, osolíme a jemne okoreníme.

4. 

Za častého premiešavania opekáme (asi 15 minút) do mäkka.

5. 

špenát čerstvý listový 250 gramov

Špenát umyjeme a nakrájame na tenké prúžky.

6. 

cesnak 1 strúčik

Špenát dáme na mäso a pridáme očistený, prelisovaný strúčik cesnaku. Premiešame.

7. 

Zakryjeme a necháme 2 minúty podusiť. Odstavíme z ohňa.

8. 

rožok biely 60 gramov  maslo 20 gramov  cesnak 1 strúčik

1 a pol rožka nadrobno nakrájame. V panvici zohrejeme maslo a rožky na ňom opečieme. Vmiešame očistený, prelisovaný cesnak.

9. 

Ak máme v špenáte veľa vody, časť odoberieme. Pridáme opečené rožky a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

10. 

Z teplej zmesi tvarujeme guľôčky.

11. 

Zemiaková kaša recept

Môžeme ich ihneď teplé podávať. Chutné sú so zemiakovou kašou.

12. 

rožok biely 1 kus  vajce slepačie 1 kus  soľ 2 štipky

Na vytvorenie chuťoviek, pri podávaní na studeno, si nakrájame rožok na kolieska. Rozšľaháme vajíčko s trochou soli.

13. 

olej repkový

Vo vajíčku obalíme rožky a vypražíme z oboch strán na oleji.

14. 

Špenátové guľôčky ukladáme na rožky a spojíme špáradlom.

Dobrú chuť!