Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.
Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď ...
Domáci recept na silný zázvorový "liek", odporúčaný dospelým proti chrípke a nachladnutiu. Vraj ak nepomôže, určite neuškodí, pokiaľ sa dávkuje s mierou:) Na prevenciu sa odporúča denne jedna polievková lyžica - maximálne jeden ...
Obložené chlebíčky majú veľa podôb. Ponúkame klasický, nezabudnuteľný recept z nášho detstva na jednoduché obložené sendviče. Žiadna oslava či Silvester bez nich nemohol byť! Chutia aj dnes, rovnako dobre ako v minulosti.
Takmer raw, zdravá tortička z mrkvy, banánov, orechov, arašidov, kokosu... bez múky, cukru, mlieka, vajec a samozrejme bez pečenia. Ak namiesto pražených arašidov použijeme len čisté orechy vytvoríme tortu raw a nielen takmer :)
Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.
Domáce, veľmi chutné mini pizze, lepšie ako z ktorejkoľvek pekárne. Vhodné sú nielen ako chuťovka na oslavu, ale aj na bežný deň ako desiata do práce či deťom do školy.
Obľúbené cestovinovo-zemiakové jedlo sme tentokrát obohatili vlastnoručne nazbieranými lesnými hubami. Takto pripravený granadír, či granadiersky pochod nám veľmi chutil. Vyskúšajte, zaručene sa aj vám bude páčiť.