svetvomne.sk

Varená údená krkovička

     

Základný postup pri varení údeného mäsa vhodného k prívarkom ako teplý pokrm. Konzumujeme klasicky aj na studeno, s horčicou a chrenom.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčová krkovička údená1kilogram

1. Príprava a varenie

bravčová krkovička údená 1 kg

Krkovičku umyjeme. Vložíme do studenej vody a pod pokrievkou varíme 90 minút.

Príprava a varenie

2. 

Necháme vychladnúť, nakrájame na plátky, podľa potreby hrubšie pri servírovaní s prívarkom, alebo tenšie pri podávaní na studeno.

3. Použitie vývaru

Vývar z údeného vareného mäsa môžeme použiť na prípravu chutných desiatových strukovinových polievok.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť