Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Bravčové mäso
Základný postup pri varení údeného mäsa vhodného k prívarkom ako teplý pokrm. Konzumujeme klasicky aj na studeno, s horčicou a chrenom.
recept,fotorecept,bravčová krkovička údená,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
—
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
1. Príprava a varenie
bravčová krkovička údená 1 kilogram
Krkovičku umyjeme. Vložíme do studenej vody a pod pokrievkou varíme 90 minút.
2.
Necháme vychladnúť, nakrájame na plátky, podľa potreby hrubšie pri servírovaní s prívarkom, alebo tenšie pri podávaní na studeno.
3. Použitie vývaru
Vývar z údeného vareného mäsa môžeme použiť na prípravu chutných desiatových strukovinových polievok.
Dobrú chuť!
bravčová krkovička údená | 1 | kilogram |