RECEPTY
Mimoriadne chutná mäsová roláda. Jej príprava nezaberie veľa času. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou.
Recept na jeden z najkrémovejších zákuskov, ktorý sa skladá z vrstiev lístkového cesta a lahodného vanilkového krému. Názov je preklad z francúzskeho Mille-feuille (mil-foij), čo znamená tisíc listov.
Chutné mäsové guľky v pikantnej rajčinovej omáčke, ktorá s k nim výborne hodí. Na prípravu guliek je možné použiť mleté hydinové, bravčové alebo hovädzie mäso alebo ich zmes. Ako prílohu odporúčame obľúbené cestoviny.
Obložené chlebíčky majú veľa podôb. Ponúkame klasický, nezabudnuteľný recept z nášho detstva na jednoduché obložené sendviče. Žiadna oslava či Silvester bez nich nemohol byť! Chutia aj dnes, rovnako dobre ako v minulosti.
Recept na pečené plátky bravčového stehna s paradajkami, šampiňónmi a smotanou.
Domáca zmrzlina z kvalitných ingrediencií, jednoducho pripravená bez zmrzlinového stroja, finančne zaujímavá. Podávame v zmrzlinových pohároch, miskách, alebo na zmrzlinovom kornútku. Podľa chuti môžeme poliať rozpustenou čokoládou.
Recept na malé vianočné maškrty z krehkého cesta s jemným krémom.
Plnené kapustové závitky sú vynikajúcim sýtym obedom. Zapečené pod syrovou "perinkou" vám mimoriadne zachutia.
Overený recept na prípravu dobošiek ako od babičky. Šesť vrstiev jemného tenkého korpusu na striedačku s lahodným kakaovým krémom.
Recept na prípravu francúzskych zemiakov. Sýty a chutný obed na všedný deň pre každého.
Recept na prípravu známeho "čízkejku" ozvláštnený ovocnou šľahačkou. Cheesecake je pripravený v malej tortovej forme s priemerom 20 cm, preto pre viac osôb odporúčame piecť vo väčšej forme a zdvojnásobiť množstvo surovín.
Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie ...
Jednoduché prekladané zemiaky z nepredvarených zemiakov. Podávame s kyslou uhorkou a tatárskou omáčkou.
Výborná strukovinová polievka. Veľmi chutí deťom pre ktoré ju varíme bez soli.
Mäkučké mäso, jemne chrumkavý pór a lahodná smotanová omáčka...mňam :) Podávame s parenou knedľou.
Týchto jemných a voňavých pagáčov s chrumkavými kúskami orieškov možno bude aj málo. Porozmýšľajte rovno nad dvojitou dávkou, ak čakáte hostí :)

Najpopulárnejšie recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť