Recept na jeden z najkrémovejších zákuskov, ktorý sa skladá z vrstiev lístkového cesta a lahodného vanilkového krému. Názov je preklad z francúzskeho Mille-feuille (mil-foij), čo znamená tisíc listov.
Chutné mäsové guľky v pikantnej rajčinovej omáčke, ktorá s k nim výborne hodí. Na prípravu guliek je možné použiť mleté hydinové, bravčové alebo hovädzie mäso alebo ich zmes. Ako prílohu odporúčame obľúbené cestoviny.
Obložené chlebíčky majú veľa podôb. Ponúkame klasický, nezabudnuteľný recept z nášho detstva na jednoduché obložené sendviče. Žiadna oslava či Silvester bez nich nemohol byť! Chutia aj dnes, rovnako dobre ako v minulosti.
Domáca zmrzlina z kvalitných ingrediencií, jednoducho pripravená bez zmrzlinového stroja, finančne zaujímavá. Podávame v zmrzlinových pohároch, miskách, alebo na zmrzlinovom kornútku. Podľa chuti môžeme poliať rozpustenou čokoládou.
Recept na prípravu známeho "čízkejku" ozvláštnený ovocnou šľahačkou. Cheesecake je pripravený v malej tortovej forme s priemerom 20 cm, preto pre viac osôb odporúčame piecť vo väčšej forme a zdvojnásobiť množstvo surovín.
Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie ...