RECEPTY

Halušky s pivným syrom

Halušky s pivným syrom

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Vynikajúci obed nielen pre mužov. Tí však túto pochúťku najviac ocenia a budú vás chváliť do neba :) Príprava je pomerne náročná na vzduch v kuchyni :), zvlášť sa vyžaduje dostatočné vetranie pri roztápaní pivného syra.

recept,fotorecept,bravčový bôčik údený,pivný syr,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčový bôčik údený500gramov
cibuľa350gramov
múka hladká400gramov
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový-
olej slnečnicový50mililitrov
pivný syr180gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)-
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
vajce slepačie2kusy
voda400mililitrov
voda-

 

Recept

1. 

múka hladká 400 gramov  múka polohrubá 200 gramov  voda 400 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky

Obe múky zmiešame s vodou, vajíčkami, soľou a vypracujeme redšie cesto.

Obe múky zmiešame s vodou, vajíčkami, soľou a...

2. 

voda  soľ

Z cesta nahádžeme, alebo pretrieme do slanej vriacej vody halušky. Halušky 10 minút povaríme,...

Z cesta nahádžeme, alebo pretrieme do slanej...

3. 

olej slnečnicový

...potom scedíme a rýchlo prepláchneme studenou vodou. Halušky vložíme do misy, premiešame s olejom (bravčovou masťou), uzatvoríme a udržiavame v teple (najlepšie je zabaliť misu s haluškami do perín).

...potom scedíme a rýchlo prepláchneme studenou...

4. 

cibuľa 350 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Cibuľu očistíme, najemno nakrájame a osmažíme do zlatova na oleji.

Cibuľu očistíme, najemno nakrájame a...

5. 

bravčový bôčik údený 500 gramov

Slaninu (údený bravčový bok)...

Slaninu (údený bravčový bok)......

6. 

... pokrájame na plátky,...

... pokrájame na plátky,......

7. 

... tie na prúžky a pridáme ich k cibuli. Osmažíme.

... tie na prúžky a pridáme ich k cibuli....

8. 

pivný syr 180 gramov

Primiešame pokrájaný syr a miešame do rozpustenia.

Primiešame pokrájaný syr a miešame do...

9. 

Obsah panvice zamiešame s haluškami...

Obsah panvice zamiešame s haluškami......

10. 

smotana kyslá (14-18% tuku)

... a môžeme podávať. Podľa chuti pridáme smotanu.

... a môžeme podávať. Podľa chuti pridáme...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť