Halušky s pivným syrom
Vynikajúci obed nielen pre mužov. Tí však túto pochúťku najviac ocenia a budú vás chváliť do neba :) Príprava je pomerne náročná na vzduch v kuchyni :), zvlášť sa vyžaduje dostatočné vetranie pri roztápaní pivného syra.
recept,fotorecept,bravčový bôčik údený,pivný syr,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik údený | 500 | gramov | |
cibuľa | 350 | gramov | |
múka hladká | 400 | gramov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
pivný syr | 180 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 400 | mililitrov | |
voda | - |
Recept
1.
múka hladká 400 gramov • múka polohrubá 200 gramov • voda 400 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
Obe múky zmiešame s vodou, vajíčkami, soľou a vypracujeme redšie cesto.
2.
Z cesta nahádžeme, alebo pretrieme do slanej vriacej vody halušky. Halušky 10 minút povaríme,...
3.
...potom scedíme a rýchlo prepláchneme studenou vodou. Halušky vložíme do misy, premiešame s olejom (bravčovou masťou), uzatvoríme a udržiavame v teple (najlepšie je zabaliť misu s haluškami do perín).
4.
cibuľa 350 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Cibuľu očistíme, najemno nakrájame a osmažíme do zlatova na oleji.
6.
... pokrájame na plátky,...
7.
... tie na prúžky a pridáme ich k cibuli. Osmažíme.
9.
Obsah panvice zamiešame s haluškami...
Dobrú chuť!