svetvomne.sk

Brokolicová polievka so zelerovými haluškami

    

Polievku servírujeme poliatu šľahačkovou smotanou a s nasekanou zelerovou vňaťou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
brokolica1kilogram
maslo75gramov
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)100gramov
smotana sladká na varenie500mililitrov
soľ1.25čajovej lyžičky
soľ zeleninová Natur-
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
voda1polievková lyžica
voda2litre
zelerová vňať3polievkové lyžice

1. Varenie brokolice

brokolica 1 kilogram  voda 2 litre  soľ 1 čajová lyžička  muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky

Brokolicu rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme uvariť do osolenej vody do mäkka. Ponorným mixérom ju rozmixujeme a pridáme štipku muškátového orieška.

Varenie brokolice

2. Zelerové halušky

Zo zelerovej vňate oberieme listy a najemno ich nasekáme.

Zelerové halušky

3. 

vaječný žĺtok 2 kusy  maslo 25 gramov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky  voda 1 polievková lyžica  zelerová vňať 3 polievkové lyžice  vaječný bielok 2 kusy

Žĺtka vymiešame s maslom, pridáme krupicu, trochu soli, lyžicu vody, najemno nasekanú zelerovú vňať a sneh z bielkov. Vymiešame cesto ktoré necháme chvíľu postáť.

4. 

Halušky pretrieme do polievky, povaríme.

5. Dovarenie polievky

maslo 50 gramov

Pridáme maslo...

Dovarenie polievky

6. 

smotana sladká na varenie 500 mililitrov  soľ zeleninová Natur

... a prilejeme smotanu. Ak je polievka hustá môžeme ju podľa potreby zriediť mliekom. Podľa chuti ju dosolíme alebo dochutíme zeleninovou soľou bez ochucovadiel.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť