Aljašská treska s karí omáčkou

Aljašská treska s karí omáčkou

    

Jednoduchá a rýchla príprava ľahkého obeda aj pre začínajúcich kuchárov. Ako prílohu som zvolil pečenú tekvicu hokkaido, ale rovnako vhodné by mohli byť aj varené zemiaky, alebo zemiaková kaša.

recept,fotorecept,Aljašská treska,korenie karí,smotana na varenie (10-12% tuku),Hlavné jedlá z rýb

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:  Hlavné jedlá z rýb  

 

Recept

1. Treska na prírodno

Aljašská treska 300 gramov  bazalka  korenie biele mleté  soľ

Rozmrazený filet tresky naporcujeme na tretiny a krátko osmažíme na rozpálenom oleji, len tak dlho, aby sa treska nerozpadla. Prikoreníme bazalkou, bielym korením a soľou.

Treska na prírodno

2. Kari omáčka

olej olivový 2 polievkové lyžice  cibuľa 60 gramov  múka polohrubá 1 polievková lyžica

Na panvici rozpálime olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Posypeme múkou a krátko osmažíme.

Kari omáčka

3. 

korenie karí 1 čajová lyžička  smotana na varenie (10-12% tuku) 150 mililitrov

Pridáme karí, smotanu a premiešame. Podľa potreby dorieďujeme smotanou, alebo mliekom.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

Aljašská treska300gramov
bazalka-
cibuľa60gramov
korenie biele mleté-
korenie karí1čajová lyžička
múka polohrubá1polievková lyžica
olej olivový2polievkové lyžice
smotana na varenie (10-12% tuku)150mililitrov
soľ-