Hrnčeková nekysnutá knedľa je veľmi ľahko a jednoducho pripravená príloha. Hodí sa ku každému dobrému gulášu, alebo aj k sviečkovej. Je jemná, chutná a nadýchaná aj bez droždia či kypridiel. Variť ju môžete v hocijakom ...
Skvelá maškrta, ktorú s malou pomocou zvládnu pripraviť aj sedemročné deti. Okrem starších, môžu pomáhať aj mladší :). Jedna porcia bude pre každého zaručene málo.
Jemná, krémová domáca zmrzlina. Zmrzlina je najlepšia 4-5 hodín po zmrazení. Ak ju máte v chladničke dlhšie, viac stuhne. Potom ju stačí pred podávaním nechať chvíľu povoliť a premixovať ponorným mixérom. Opäť nadobudne krásnu ...
Nechce sa vám prácne skladať buchty. Skúste náš recept na kysnuté liate cesto a buchty z neho. Ako plnku môžete použiť uvedený tvaroh, ale aj slivkový lekvár, či makovú alebo orechovú plnku.
Viedenské rezne patria medzi najchutnejšie rezne kuchárskeho umenia. Klasický viedenský rezeň má váhu 250g, je vyklepaný natenko, obalený v trojobale a vypražený na masle. Ponúkame naše, aj keď menšie, rezníky. Chutia rovnako dobre, ...
Jednoduchá a rýchla príprava ľahkého obeda aj pre začínajúcich kuchárov. Ako prílohu som zvolil pečenú tekvicu hokkaido, ale rovnako vhodné by mohli byť aj varené zemiaky, alebo zemiaková kaša.
Pozrite si overený postup na prípravu vynikajúceho tortového korpusu, ktorý sa vďaka šťavnatej netradičnej ingrediencii - mrkve, dá servírovať aj samostatne s cukrovou polevou, šľahačkou, alebo zmrzlinou.
Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.
Podľa tohoto receptu si ľahko pripravíte atraktívne slané a zelené palacinky. Naplniť si ich môžete podľa svojej chuti, napríklad aj syrom a listovým šalátom.
Obľúbený prívarok z letnej tekvice a nových zemiakov, pripravený s kyslou smotanou a podávaný s chutnými hovädzími rezňami pečenými v rúre. Ak varíte pre štyroch, varte z polovice 🙂!
Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. ...