Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.
Jednoduché obľúbené jedlo, známe hlavne dovolenkárom a obyvateľom pobrežných oblastí stredomoria. Suroviny sa ale dajú zohnať v lepšie zásobených obchodoch po celom svete.
Tie najfantastickejšie nadýchané a chrumkavé langoše, pripravené na pekne rozhorenom dreve na vonkajšom ohnisku. Recept na ich prípravu ponúkame s čo najpresnejším postupom :) a s prísnym pracovným zaradením všetkých zúčastnených :)
Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.
Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu ...