Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.
Šuhajdy, ktoré sa s obľubou pripravovali v 70.-80. rokoch minulého storočia v Československu. Na ich prípravu nutne potrebujete tradičný kakaový puding v krabičke :) a prázdne umelohmotné obaly od vajec.
Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Takto nazýval môj otec tento obľúbený vaječný likér. Ponúkam vám jeho úžasný recept na prípravu, podľa ktorého ho dlhé roky, vždy na vianoce, pripravoval. Som rada že som si ho 25.12.1984 :), ako uvádza moja kuchárska kniha :), ...
Nektarinková pikantná dochucovacia omáčka. Chutney sa obvykle podáva v malom množstve k vegetariánskym jedlám. Zvlášť dobre dochutí napríklad zeleninové karí.