svetvomne.sk

Višňovo-pomarančový punč

    

Skvelý punč nielen na Vianoce či Silvestra. Pripravte si ho hocikedy počas zimných mesiacov, zaručene vás zahreje.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
badián3gramy
cukor trstinový150gramov
korenie klinčeky celé10kusov
pomaranč1kus
pomarančová šťava200mililitrov
rum tmavý100mililitrov
višňový kompót400gramov
višňový likér - Griotka100mililitrov
voda500mililitrov
víno červené750mililitrov
čaj ovocný2kusy
škorica celá2kusy

1. 

cukor trstinový 150 gramov

Cukor necháme na miernom ohni skaramelizovať.

2. 

voda 500 mililitrov

Prilejeme horúcu vodu,...

3. 

čaj ovocný 2 kusy

... pridáme čajové vrecúška a odstavíme z ohrevu. Necháme asi 8 minút vylúhovať. Vrecúška vyberieme...

4. 

škorica celá 2 kusy  badián 3 gramy  korenie klinčeky celé 10 kusov  víno červené 750 mililitrov

...pridáme celú škoricu, hviezdičky badiánu a klinčeky. Prilejeme víno a privedieme takmer do varu (nesmie zovrieť).

5. 

pomarančová šťava 200 mililitrov

Odstavíme z ohňa a vlejeme pomarančovú šťavu,...

6. 

rum tmavý 100 mililitrov

...rum,...

7. 

višňový likér - Griotka 100 mililitrov

...a višňový likér.

8. 

višňový kompót 400 gramov

Višňový kompót scedíme, višne vyberieme a pokrájame na polovice.

9. 

pomaranč 1 kus

Višne pridáme v primeranom množstve do punču spolu s kolieskami umytého, nakrájaného pomaranča.

10. 

Nalejeme do pohárov (250-300 ml) a ozdobíme škoricou a plátkami pomarančov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť