RECEPTY
Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď ...
Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.
Kuskus je jedna zo základných potravín severoafrickej kuchyne. Jedná sa o krupicu z pšenice, jačmeňa alebo prosa tvarovanú do guličiek. Pri príprave sa nevarí ale zalieva horúcou vodou, alebo vývarom. Kuskus je hlavnou prísadou mnohých ...
Klasická kapustnica s mäsom, sušenými slivkami a pikantnou klobáskou, ktorá jej pridá charakteristickú chuť.
Výborný slaný koláč, ktorý môžeme podávať ako hlavné jedlo spolu s dobrou fazuľovou polievkou, alebo rozkrájaný na menšie porcie ako chuťovku pre hostí.
ActiFry recept na prípravu jednoduchého a pritom lahodného, šťavnatého kuracieho mäsa s použitím minima oleja, ktoré sme doplnili o zeleninový šalát so sladkokyslou zálievkou.
Nadýchané syrové placky sú výbornou prílohou k dobrej, hustej strukovinovej, zeleninovej, alebo mäsovej polievke. Ak ich chcete konzumovať samostatne odporúčame podávať s kyslou smotanou.
Ružičkový kel nepatrí len do polievky, ale dá sa z neho spraviť krásne a výživné jedlo, ktoré chutí aj odporcom tejto zdravej potraviny.
Výborná jedlá huba jemne orieškovej chuti a korenistej vône. Dužina býva biela a pružná. Je vhodná do polievok, na vyprážanie aj sušenie. Ľudovo nazývaná "Barania hlava".
8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.
Recept na prípravu vývaru zo sušených ančovičiek Iriko.
Podávame ako prílohu k hustým mäsovým i strukovinovým polievkam.
Jednoducho nasekaný medvedí cesnak, zmiešaný s vodou a zmrazený. Skvelá bylinka do každej zeleninovej polievky, omáčky...a pod. počas celej zimy.
Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.
Citrónová tráva (lemongrass) je bylinka pochádzajúca z tropickej ázie. Používa sa najmä v ázijskej kuchyni na ochutenie polievok, omáčok, alebo ako čaj. Má výraznú citrusovú chuť a arómu. Dá sa spracovať ako korenie, pasta alebo ...
Vynikajúci šalát s medovo-citrónovou zálievkou. Šalát je vhodný ako príloha ku grilovanému, pečenému i dusenému mäsu.

Najpopulárnejšie recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť