RECEPTY

Plnené zemiakové placky

Plnené zemiakové placky

Výborné zemiakové placky s plnkou z kyslej kapusty a plnkou z mäsa.

recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,bravčové pliecko,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko300gramov
cesnak6strúčikov
cibuľa250gramov
huby sušené150gramov
kapusta kvasená500gramov
kečup ostrý2polievkové lyžice
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
lečo sterilizované300gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka hladká6polievkových lyžíc
olej fritovací-
olej slnečnicový1polievková lyžica
soľ3čajové lyžičky
soľ zeleninová-
strúhanka4polievkové lyžice
sójová omáčka1polievková lyžica
vajce slepačie4kusy
voda3polievkové lyžice
zemiaky2.5kilogramu
škrob kukuričný1čajová lyžička

 

Recept

1. 

zemiaky 2.5 kilogramu  vajce slepačie 4 kusy  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  cesnak 6 strúčikov  soľ 2 čajové lyžičky  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  múka hladká 6 polievkových lyžíc  strúhanka 4 polievkové lyžice

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

2. 

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

3. Plnka z kyslej kapusty

cibuľa 100 gramov  kapusta kvasená 500 gramov  huby sušené 150 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  soľ zeleninová

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme v hrnci s trochou oleja. Pridáme kyslú kapustu a vopred namočené, scedené sušené hríby. Všetko spolu 15 - 20 minút udusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody a pridáme zeleninovú soľ.

4. Mäsová plnka

cibuľa 150 gramov  bravčové pliecko 300 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  sójová omáčka 1 polievková lyžica  kečup ostrý 2 polievkové lyžice

Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme umyté na slížiky nakrájané bravčové mäso, korenie, soľ, sójovú omáčku a kečup. Podlejeme zarovno mäsa vodou a 30 minút dusíme, tak aby sa nám voda vyparila, ale mäso neprihorelo.

5. 

lečo sterilizované 300 gramov  škrob kukuričný 1 čajová lyžička  voda 3 polievkové lyžice

Potom pridáme sterilizované lečo, prevaríme a podľa potreby môžeme zahustiť škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody.

6. Servírujeme

Upečené placky položíme na tanier, na každú dáme časť plnky a zakryjeme druhou plackou. Zvlášť chutné sú s tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies