RECEPTY

Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.

recept,fotorecept,slanina oravská,kapusta kvasená,zemiaky,múka polohrubá,Cestoviny,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové

Cestoviny

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Zemiakové halušky - strapačky recept-
cibuľa1kus
cukor kryštálový1polievková lyžica
kapusta kvasená750gramov
korenie rasca drvená¼čajovej lyžičky
korenie čierne celé¼čajovej lyžičky
múka polohrubá300gramov
slanina oravská300gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
voda200mililitrov
zemiaky600gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 600 gramov  múka polohrubá 300 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 čajová lyžička  Zemiakové halušky - strapačky recept

Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, soľou, vajcom a prepasírované cez haluškové sitko uvaríme. Podrobnejší rozpis receptu môžete nájsť na našej stránke pod názvom "Zemiakové halušky - strapačky"

2. 

slanina oravská 300 gramov

Slaninku nakrájame na kocky, na panvici ju uškvaríme.

3. 

cibuľa 1 kus

Oškvarky vyberieme do misky. Na vyškvarenej masti speníme cibuľu do sklovita.

4. 

kapusta kvasená 750 gramov  korenie čierne celé ¼ čajovej lyžičky  korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky  voda 200 mililitrov

K cibuli pridáme prepláchnutú a vyžmýkanú kyslú kapustu, ktorú chvíľu s cibuľou pražíme. Pridáme korenie a rascu. Kapustu podlejeme vodou a asi 10 minút podusíme.

5. 

cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Kapustu dochutíme cukrom.

6. 

Strapačky premiešame s podusenou kapustou a oškvarkami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies