svetvomne.sk

Slanina prerastená v receptoch

 
Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Plnený krokodíl

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Mäsovo-hubové špízy

Chutné špízy v sobotu na obed :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Oravskí ježkovia

Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Morčacie stehná na cibuli

Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

nízka

ActiFry hermelín s orechami

Výborný plnený syr v slaninovom obale pripravený v ActiFry fritéze. Podávame s hranolkami pripravenými tiež v tomto jednoduchom kuchynskom pomocníkovi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Bryndzové špaldové krúpy so slaninkou

Bryndzové špaldové kernotto s pórom a slaninkou, na ktorom si zaručene pochutíte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Zapekané cestoviny so špenátom a slaninkou

Chutný obed pre deti i dospelých, bez pridania slaninky vhodný aj pre vegetariánov :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bryndzové pirohy

Obľúbené tradičné slovenské pirohy so smotanou a slaninou. Servírujeme podľa chuti posypané nasekanou pažítkou, nasekaným kôprom, alebo smaženou cibuľkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Babičkine úhrabky

Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Obrátená kapusta

Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť