Najvýznamejšie ingrediencie
Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.
Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 40 min.Náročnosť
nízka
Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Obľúbené tradičné slovenské pirohy so smotanou a slaninou. Servírujeme podľa chuti posypané nasekanou pažítkou, nasekaným kôprom, alebo smaženou cibuľkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Slaný zimný koláč, ktorý vám mimoriadne zachutí.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
vysoká
Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Chutné špízy v sobotu na obed :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Chutný obed pre deti i dospelých, bez pridania slaninky vhodný aj pre vegetariánov :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Výborný plnený syr v slaninovom obale pripravený v ActiFry fritéze. Podávame s hranolkami pripravenými tiež v tomto jednoduchom kuchynskom pomocníkovi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Bryndzové špaldové kernotto s pórom a slaninkou, na ktorom si zaručene pochutíte.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná