svetvomne.sk

Slanina prerastená v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Morčacie stehná na cibuli

Morčacie stehná na cibuli

Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
nízka

Úhrabky

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

Obľúbené tradičné slovenské pirohy so smotanou a slaninou. Servírujeme podľa chuti posypané nasekanou pažítkou, nasekaným kôprom, alebo smaženou cibuľkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Koláč z kyslej kapusty

Koláč z kyslej kapusty

Slaný zimný koláč, ktorý vám mimoriadne zachutí.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Oravskí ježkovia

Oravskí ježkovia

Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Babičkine úhrabky

Babičkine úhrabky

Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Kapustník so slaninou

Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Plnený krokodíl

Plnený krokodíl

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Mäsovo-hubové špízy

Mäsovo-hubové špízy

Chutné špízy v sobotu na obed :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Kapustová fašírka

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Zapekané cestoviny so špenátom a slaninkou

Zapekané cestoviny so špenátom a slaninkou

Chutný obed pre deti i dospelých, bez pridania slaninky vhodný aj pre vegetariánov :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

ActiFry hermelín s orechami

Výborný plnený syr v slaninovom obale pripravený v ActiFry fritéze. Podávame s hranolkami pripravenými tiež v tomto jednoduchom kuchynskom pomocníkovi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Sviečková na smotane

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
3 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Obrátená kapusta

Obrátená kapusta

Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Bryndzové špaldové krúpy so slaninkou

Bryndzové špaldové krúpy so slaninkou

Bryndzové špaldové kernotto s pórom a slaninkou, na ktorom si zaručene pochutíte.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť