svetvomne.sk

Slanina prerastená v receptoch

 
Bryndzové špaldové krúpy so slaninkou

Bryndzové špaldové kernotto s pórom a slaninkou, na ktorom si zaručene pochutíte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Sviečková na smotane

Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

3 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Plnený krokodíl

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Mäsovo-hubové špízy

Chutné špízy v sobotu na obed :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Oravskí ježkovia

Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Morčacie stehná na cibuli

Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

nízka

ActiFry hermelín s orechami

Výborný plnený syr v slaninovom obale pripravený v ActiFry fritéze. Podávame s hranolkami pripravenými tiež v tomto jednoduchom kuchynskom pomocníkovi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Zapekané cestoviny so špenátom a slaninkou

Chutný obed pre deti i dospelých, bez pridania slaninky vhodný aj pre vegetariánov :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kapustník so slaninou

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bryndzové pirohy

Obľúbené tradičné slovenské pirohy so smotanou a slaninou. Servírujeme podľa chuti posypané nasekanou pažítkou, nasekaným kôprom, alebo smaženou cibuľkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Babičkine úhrabky

Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Obrátená kapusta

Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť