svetvomne.sk

Šampiňónová krémová polievka

Na túto polievočku vám budú stačiť nožičky zo šampiňónov. Klobúčiky použite na iný pokrm z týchto chutných húb.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa80gramov
Mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
Múka hladká1polievková lyžica
Olej olivový2polievkové lyžice
Petržlenová vňať
Pšeničná krupica (detská dehydrovaná)3polievkové lyžice
Rasca mletá½čajovej lyžičky
Smotana sladká na varenie250mililitrov
Soľ
Vajce slepačie1kus
Voda500mililitrov
Šampiňóny-nožičky500gramov

1. 

šampiňóny-nožičky 500 g

Šampiňóny očitíme a umyjeme. Klobúčiky, ktoré podľa potreby môžeme tiež použiť do polievky, oddelíme od nožičiek.

2. 

olej olivový 2 PL  cibuľa 80 g  voda 500 ml  soľ  rasca mletá ½ ČL

Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňónové nožičky. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu a varíme cca 15 minút pod pokrievkou.

3. 

Obsah hrnca dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom.

4. 

smotana sladká na varenie 250 ml  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  múka hladká 1 PL

V smotane a mlieku rozmiešame hladkú múku. Prilejeme k rozmixovaným šampiňónom a prevaríme.

5. 

vajce slepačie 1 ks  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 3 PL

Z vajíčka a krupice vymiešame cesto na halušky, ktoré necháme chvíľu postáť - krupica napučí. Halušky pretrieme do vriacej polievky, povaríme pokiaľ halušky vyplávajú na povrch.

6. 

petržlenová vňať

Servírujeme s petržlenovou vňaťou na povrchu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť