svetvomne.sk

Marinované bravčové mäso na rukole

Na slížiky nakrájané bravčové mäso nasiaknuté aromatickou marinádou s rukolou určite zachutí každému.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové karé700gramov
Cesnak2strúčiky
Cibuľka jarná1kus
Korenie čierne mletég
Olej olivový105mililitrov
Rozmarín½polivkovej lyžice
Rukola150gramov
Soľ½polivkovej lyžice
Soľg
Tabascol
Tortila4kusy
Víno biele polosladké75mililitrov

1. Príprava marinády

olej olivový 75 ml  víno biele polosladké 75 ml  soľ ½ PL  korenie čierne mleté  tabasco  cesnak 1 strúčik  rozmarín ½ PL

Olej s bielym vínom dáme do hrnca, pridáme soľ, štipku mletého čierného korenie, 3-5 kvapiek tabasca a prelisovaný cesnak. Pridáme sušený rozmarín (najideálnejšia je vetvička čerstvého rozmarínu), necháme prejsť varom a vychladnúť.

Príprava marinády

2. 

bravčové karé 700 g

Na slížiky nakrájané bravčové mäso vložíme do marinády, premiešame a asi 30 minút necháme odležať.

3. Mäso osmažíme

olej olivový 30 ml  cibuľka jarná 1 ks  cesnak 1 strúčik  soľ

Olej rozohrejeme na panvici a mäso na prudkom plameni dôkladne osmažíme. Pridáme zvyšnú marinádu, cibuľu, prelisovaný cesnak, osolíme a znovu osmažíme.

Mäso osmažíme

4. 

rukola 150 g  tortila 4 ks

Marinované mäsko podávame na rukole zavinuté v teplej tortile.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť