Marinované bravčové mäso na rukole
Na slížiky nakrájané bravčové mäso nasiaknuté aromatickou marinádou s rukolou určite zachutí každému.
recept,fotorecept,bravčové karé,rukola,tortila,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 700 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľka jarná | 1 | kus | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej olivový | 105 | mililitrov | |
rozmarín | ½ | polievkovej lyžice | |
rukola | 150 | gramov | |
soľ | ½ | polievkovej lyžice | |
soľ | - | ||
tabasco | - | ||
tortila | 4 | kusy | |
víno biele polosladké | 75 | mililitrov |
Recept
1. Príprava marinády
olej olivový 75 mililitrov • víno biele polosladké 75 mililitrov • soľ ½ polievkovej lyžice • korenie čierne mleté • tabasco • cesnak 1 strúčik • rozmarín ½ polievkovej lyžice
Olej s bielym vínom dáme do hrnca, pridáme soľ, štipku mletého čierného korenie, 3-5 kvapiek tabasca a prelisovaný cesnak. Pridáme sušený rozmarín (najideálnejšia je vetvička čerstvého rozmarínu), necháme prejsť varom a vychladnúť.
2.
bravčové karé 700 gramov
Na slížiky nakrájané bravčové mäso vložíme do marinády, premiešame a asi 30 minút necháme odležať.
3. Mäso osmažíme
olej olivový 30 mililitrov • cibuľka jarná 1 kus • cesnak 1 strúčik • soľ
Olej rozohrejeme na panvici a mäso na prudkom plameni dôkladne osmažíme. Pridáme zvyšnú marinádu, cibuľu, prelisovaný cesnak, osolíme a znovu osmažíme.
4.
rukola 150 gramov • tortila 4 kusy
Marinované mäsko podávame na rukole zavinuté v teplej tortile.
Dobrú chuť!