svetvomne.sk

Marinované bravčové mäso na rukole

    

Na slížiky nakrájané bravčové mäso nasiaknuté aromatickou marinádou s rukolou určite zachutí každému.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové karé700gramov
cesnak2strúčiky
cibuľka jarná1kus
korenie čierne mleté-
olej olivový105mililitrov
rozmarín½polievkovej lyžice
rukola150gramov
soľ½polievkovej lyžice
soľ-
tabasco-
tortila4kusy
víno biele polosladké75mililitrov

1. Príprava marinády

olej olivový 75 mililitrov  víno biele polosladké 75 mililitrov  soľ ½ polievkovej lyžice  korenie čierne mleté  tabasco  cesnak 1 strúčik  rozmarín ½ polievkovej lyžice

Olej s bielym vínom dáme do hrnca, pridáme soľ, štipku mletého čierného korenie, 3-5 kvapiek tabasca a prelisovaný cesnak. Pridáme sušený rozmarín (najideálnejšia je vetvička čerstvého rozmarínu), necháme prejsť varom a vychladnúť.

Príprava marinády

2. 

bravčové karé 700 gramov

Na slížiky nakrájané bravčové mäso vložíme do marinády, premiešame a asi 30 minút necháme odležať.

3. Mäso osmažíme

olej olivový 30 mililitrov  cibuľka jarná 1 kus  cesnak 1 strúčik  soľ

Olej rozohrejeme na panvici a mäso na prudkom plameni dôkladne osmažíme. Pridáme zvyšnú marinádu, cibuľu, prelisovaný cesnak, osolíme a znovu osmažíme.

Mäso osmažíme

4. 

rukola 150 gramov  tortila 4 kusy

Marinované mäsko podávame na rukole zavinuté v teplej tortile.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť