RECEPTY
Na prípravu kvalitného domáceho sirupu bez konzervantov a chemických prísad potrebujete: Kvety bazy (zbierané v máji alebo júni, v slnečný deň a najlepšie doobeda). Cukor (môže byť i trstinový). Kyselinu citrónovú (je prírodnou ...
Chutný bazový sirup. Dlhším varením získa tmavšiu, karamelovú farbu.
Tradičná omáčka francúzskej kuchyne z masla a šľahaných vaječných žĺtkov.
Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.
Návod na prípravu jednoduchého francúzskeho dezertu, ktorého základ tvorí hustá biela omáčka a sneh z vaječných bielkov.
Francúzska špecialita, tradične zapekaná s vynikajúcim švajčiarskym syrom Gruyère. Ako alternatívu odporúčam vyskúšať syr Cantal.
Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.
Púpavový sirup používame nielen do čaju počas choroby, ale môžeme ho používať aj ako sladidlo pri príprave zákuskov či koláčov. Napriek tomu že po uvarení ostáva v sirupe zredukované množstvo liečivých látok, sirup pomáha pri ...
Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.
Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou, podľa chuti aj s čerstvým zeleninovým šalátom.
Judáše sú veľmi obľúbené veľkonočné pečivo, ktoré je známe už po niekoľko storočí.
Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.
Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon", alebo "Zazang". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.
Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.
Chutné kuracie v jemnej smotanovej omáčke s ázijskou zeleninovou zmesou.
Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.
Ľahký a lahodný zákusok, ideálny na záver romantickej večere.
Odporúčame použitie zázvorového čaju pri doliečovaní zápalových stavov a poškodenia kĺbnej chrupavky napríklad pri kĺbnej (artritickej) forme chronickej boreliózy. Čaj má výraznú korenistú chuť. Má dobrý detoxikačný vplyv na ...
Pestrý wok z ázijskej kuchyne. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť