Na prípravu kvalitného domáceho sirupu bez konzervantov a chemických prísad potrebujete: Kvety bazy (zbierané v máji alebo júni, v slnečný deň a najlepšie doobeda). Cukor (môže byť i trstinový). Kyselinu citrónovú (je prírodnou ...
Púpavový sirup používame nielen do čaju počas choroby, ale môžeme ho používať aj ako sladidlo pri príprave zákuskov či koláčov. Napriek tomu že po uvarení ostáva v sirupe zredukované množstvo liečivých látok, sirup pomáha pri ...
Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon", alebo "Zazang". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.
Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.
Odporúčame použitie zázvorového čaju pri doliečovaní zápalových stavov a poškodenia kĺbnej chrupavky napríklad pri kĺbnej (artritickej) forme chronickej boreliózy. Čaj má výraznú korenistú chuť. Má dobrý detoxikačný vplyv na ...